FOTO/VIDEO  Sutra Stipe Miočić protiv Junior Dos Santosa

Stipe Miočić, ufc, UFC on FOX 13 , hrvatski borac , MMA Fighting
Sutra u Phoenixu je na rasporedu borilački spektakl UFC on FOX 13 na kojem će se između ostalih boriti hrvatski borac Stipe Miočić i Junior Dos Santos. Riječ je o borbi koja bi lako mogla odrediti novog izazivača u teškoj kategoriji.
"Ako me Miočić sruši u parter, neću izbjegavati borbu na tlu. Ići ću na submission. Možda ostvarim prvu submission pobjedu u UFC-u. Miočić je dobar boksač i to koristi u većini svojih mečeva. Mislim da će ponoviti tu taktiku, ali isto mislim da će imati i plan B i pokušati me srušiti svojim hrvanjem", rekao je Dos Santos za MMAFighting.com.

Miočić je 32-godišnji borac mješovitih borilačkih vještina rodom SAD-a, ali je dijete hrvatskih imigranata. U ovom je trenutku u karijeri na omjeru pobjeda i poraza 12-1, a jedini poraz doživio je u rujnu 2012. od Stefana Struvea. U svojoj novoj Facebook objavi Miočić je izrazio svoju nacionalnu pripadnost i naglasio da je Hrvat, iako je prošlog ljeta prvi put uistinu i bio u Hrvatskoj.

"Rođen sam i odrastao sam u Clevelandu. Obožavam sve oko Clevelanda. Moja majka i moj otac su iz Hrvatske i ja sam odgajan u hrvatskom duhu. Ponosan sam na to nasljedstvo i kulturu. Ja sam Hrvat. Svjestan sam da imam mnogo fanova hrvatskih raseljenika iz Australije, Kanade, Amerike, Njemačke, Argentine, Čilea i znam da imam mnogo navijača iz Hrvatske koji me podupiru. To mi daje unutarnju snagu. Živjeli", poručio je Miočić uoči borbe protiv bivšeg UFC prvaka. "Junior Dos Santos je bivši prvak. Bit će to sjajna borba, obojica udaramo jako. Bit će vatrometa. Pobijedit ću ga u svakom aspektu borbe i neće znati što ga je udarilo", najavio je Miočić borbu za Fox Sports.

Ogled Miočića i Dos Santosa na rasporedu je u noći sa subote na nedjelju, a početak se očekuje oko dva sata ujutro po hrvatskom vremenu. Pobjeda bi, lako je moguće, omogućila Miočiću napad na naslov prvaka.