Stvaranje mladih talenata kroz borilačke sportove

... prenosi se sa koljena na koljeno. Sve je više roditelja koji svoju djecu već od malih nogu počinju upućivati u borilačke sportove i prenositi im svoje znanje.

Drugi koji nikada nisu bili u doticaju s ovim načinom fizičke aktivnosti jednostavno iz znatiželje odvedu svoje dijete na neki borilački sport ili samo žele da i njihovo dijete bude u trendu. Na taj način svjesno ili nesvjesno oni im osigurajvaju kvalitetniji život svom djetetu, daleko od poroka suvremenog društva.

Vodeći ih u sport osiguravaju im zdrav način života koji će ih naučiti da cijene prave vrijednosti i izrastu u poštene ljude. U sportu će steći nova prijateljstva i naučiti prihvaćati pobjedu i poraz nakon kojega će se znati podići i nastaviti boriti.

U onom obrazovnom području će također sport pomoći jer su obično mali sportaši odgovorniji i svoje obaveze rješavaju na vrijeme a fizička aktivnost povećava im koncentraciju.

Sportski život zahtijeva neke drugačije životne navike a s time idu i financijski izdatci. Mladim sportašima teško je uskladiti obaveze u školi ili na fakultetu sa sportskim obavezama.

Uza to je nemoguće još i raditi pa sve pada na leđa njihove obitelji osim ako se država ili grad ne pobrinu za svoje vrhunske sportaše. Roditelji toga trebaju biti svjesni ako „stvoriti" vrhunskog sportaša.

Na tom putu mogu im pomoći i sponzori ili donatori no do njih je relativno teško doći, a ponekad niti zlatne medalje sa svjetskih natjecanja nisu dovoljne da bi privukle pozornost onih koji bi u njih ulagali.

Nekada su upravo velika odličja pokretač i nakon olimpijske ili svjetske medalje vrata se napokon otvore i talent postane priznat. Do tada se treba proliti puno znoja i naučiti živjeti jako skromno.

Kada se jednoga dana za nekog sportaša pročuje svi mu žele biti u blizini i prisvajati si njegove zasluge a u vrrijeme dok je on trebao pomoć nikoga nigdje nije bilo.

To je surova stvarnost i protiv toga se teško boriti. Zato je na nama da se mi počnemo boriti za mlade talente i prestanemo ih zapostavljati te podržimo u njihovim ciljevima i budemo ponosni na njihove uspjehe.

Izvor: bhfight.info