Stipe Miočić branit će pojas prvaka protiv Werduma?

stipe miocic
stipe miocic
Čovjeka protiv kojeg je i osvojio teškaški pojas - Fabricija Werduma (40). Ta informacija tek treba biti potvrđena, no brazilski majstor je favorit za novog izazivača, piše 24sata.hr.

Meč sigurno neće ponovno biti u Brazilu, kao onaj za naslov u svibnju 2016., a da se pita Stipu, njihova borba bila bi u Splitu. Još ne znamo hoće li se to dogoditi, ali Miočić će u njihovu drugom dvoboju sigurno biti na domaćem terenu.

Stipe je u Curitibi prije nešto manje od dvije godine šokirao 15.000 brazilskih navijača. Američki borac hrvatskih korijena već u prvoj rundi nokautirao je prvaka. Borba je trajala samo dvije minute i 47 sekundi. I od tada do danas Miočić je vladar teškaške kategorije, a Werdum će dobiti priliku vratiti naslov. Brazilac iznimno poštuje Stipu, za kojeg je i rekao da će pobijediti favoriziranog Francisa Ngannoua.

- UFC je požurio s Ngannouom. Jak je, ali nije tehnički dobar. Stipe je vrlo pametan borac, koji je i sjajan u hrvanju - istaknuo je Fabricio.

Nakon tog poraza protiv Miočića Werdum je četiri puta bio u kavezu. Pobijedio je u tri borbe, a izgubio je od Alistaira Overeema u srpnju 2017.

Međutim, u posljednje dvije borbe slavio je protiv Walta Harrisa i Marcina Tybure, tako da će mu UFC dati novu priliku za naslov.

Stipe sigurno neće imati ništa protiv. Tu borbu navijači će sigurno vrlo dobro prihvatiti, tako da Miočić može očekivati dobar ugovor za tu borbu. Vjerojatno će dobiti više od milijun dolara. što u konačnici i zaslužuje jer je pobjedom protiv Ngannoua postao najbolji teškaš u povijesti UFC-a. Nitko prije njega nije u teškoj kategoriji tri puta obranio naslov.

Kad će se boriti s Werdumom, još nije poznato, no vrlo vjerojatno do kraja 2018. Drugi na listi je Cain Velasquez (35), američki borac i bivši prvak.Vjerojatno nema navijača koji ne bi volio vidjeti borbu između njega i Stipe.

vecernji.ba