Stela Brkić: Kroz karate sam stekla nova prijateljstva i lijepe uspomene

stela
. Mlada karatašica Stela Brkić koja je na ovom karate natjecanju za djecu od 11 - 14 godina u disciplini borbe djevojčice 2001 - 14 god -47 kg osvojila zlatnu medalju.

Stela Brkić koja se gotovo sa svakog natjecanja vraća kući okićena medaljom ima 14 godina i karate trenira od svoje sedme godine, a uz to ide i u Glazbenu školu, kako to sve stiže otkrila je za Hrvatski medijski servis.

„Moram priznati kako to ponekad nije nimalo lako, ali uz dobru organizaciju i volju za uspjehom sve se može stići. Naravno, bez obitelji ne bih mogla ništa", rekla je Stela.

Postigla je sjajan rezultat osvajanje zlatne medalja u Banjoj Luci, te tako uspjela obraniti naslov prvakinje po treći put zaredom.

"Teško je riječima opisati kako sam se osjećala nakon osvajanja te medalje po treći puta. Odlično sam se osjećala, sve mi se poklopilo. Pobijediti u vrlo teškoj konkurenciji, obraniti naslov po treći puta zaredom je nešto na što sam vrlo ponosna. Mom klubu i meni ta je zlatna medalja poslužila kao potvrda da smo na pravom putu i dala mi je dodatnu motivaciju za budućnost", ističe Stela.

Stela nam je kazala kako je u ovom sportu sklopila mnoga prijateljstva i stekla mnogo lijepih uspomena, posebno kod proslava nakon pobjeda.

Mladim sportašima savjetujem kako trebaju biti strpljivi i znati održati vrhunsku razinu tijekom niza godina.

"Naravno, to je teško. I sama se katkad mučim s time. Vrhunski sportaš mora znati kako nije bitno samo pobijediti i osvojiti prvo mjesto. To, naravno, treba motivirati i voditi k cilju", priznaje mlada karatašica.

Također, dodaje kako je sretna jer je uspjela barem jednim dijelom prenijeti ono čemu su je treneri naučili i zahvalila se na kraju svakom članu kluba, posebno Miroslavu Klepiću za njihov trud.

Ovo Državno prvenstvo je za karataše SKK Neretva bilo ujedno kvalifikacijsko za nastup na Balkanskom prvenstvu u Herceg Novom od 29. do 31. svibnja./HMS/