SKK Neretva u Mostar osvojio 4 medalje u Italiji

SKK Neretva, italija
...spektakl 25. po redu Venice Cup. Ove godine talijanski grad Caorle posjetilo je rekordnih 2300 karatista iz cijelog svijeta uključujući Brazil, Maroko, Iran, Kuvajt i mnoge druge. Na turniru je nastupilo ukupno 336 društava iz 32 države.

SKK Neretvu predstavilo je 10 kadeta i juniora u pojedinačnim borbama, te sa muškom ekipom seniora i 3 pojedinačna seniorska nastupa . I pored ovakve konkurencije SKK Neretva u Mostar je donijela 4 medalje.

Dvije brončane kadetkinje bile su Iris Ćorić i Stela Brkić. Iris Ćorić u kategoriji kadetkinja do 47 kg startala je sa dvije pobjede nad Talijankom Salogni i britankom Summers, te u četvrtini filana gubi od Talijanke Nardi. Međutim, priliku da se domogne medalje iskoristila je u repasažu te sa još dvije uzastopne pobjede nad Talijankama Campanellom i Ambrosioni domogla se postolja. Sličnu sudbinu dijeli i njena klupska kolegica Stela Brkić, koja u kategoriji do -54 kg prolazi prva dva kola protiv Talijanki, ali gubi od Britanke Hope. Stela također iskorištava priliku pruženu u repasažu, te nizom pobjeda nad Talijankama Scarselli i Massari te Maltežankom Galea osvaja broncu.

Juniorka Katarina Sušac u konkurenciji do 48 kg nanizala je pobjede na Talijankama Colantuoni, Rais i Cavo. Katarina u finalu gubi od Allesie Corsale te završava kao srebrna.

Juniorka Matea-Noah Medić u kategoriji preko 59 kg prvo kolo bila je slobodna a u sljedećem krugu otvorila je susrete pobjedom od 2:0 nad Luksemburžankom Zantis. Potom prolazi Talijanke Bordi 8:0, Shumko 8:0 i Bertoli 3:0. U finalnom meču susreće se sa Silviom Caroniom te pobjedom od 4:1 osigurava si zlato.

Pored četiri osvajača zapažen uspjeh su imali i kadetkinja Tea Rozić, koja je izgubila je borbu za broncu i plasirala se kao 5.,te junior Luka Bonča gubi borbu za polufinale, ali nije imao priliku raditi repasaž. Međutim, ni ostatak ekipe nije se predao bez borbe. Marko Lasić i Ivona Ćorić gubi tek u trećem kolu, a Rebecca Primorac u drugom.

Muški dio seniorske ekipe iako umorni od prošlotjednog nastupa na svjetskom prvenstvu, nastupili su kako bi pozdravili ovaj veliki spektakl.