FOTO  SKK "Neretva" Mostar ponovno uspješna na Državnom prvenstvu

SKK Neretva, karate, Stela Brkić, SKK Neretva

... u SKPC "Mejdan" održano 21. Državno prvenstvo u karateu za djecu starosne dobi od 11 do 14 godina. Na prvenstvu je sudjelovalo 552 natjecatelja iz 73 kluba. Radi se o Državnom prvenstvu za najmasovniju kategoriju karataša u katama i borbama, uz sudjelovanje svih registriranih klubova udruženih u Karate savez BiH.

U Tuzlu su s velikim optimizmom otišli i mladi karataši Sveučilišnog karate kluba "Neretva" Mostar koji su se dugo i marljivo pripremali za ovo najvažnije natjecanje u godini, a da je optimizam imao opravdanje pokazali su i konačni rezultati. U konačnici klinci iz Mostara sa tri zlata i četiri bronce bili su 5. klub na prvenstvu po osvojenim odličjima sa 13 bodova. Bio je pravi užitak gledati uvježbane majstore iz Mostara kako prezentiraju pravu karate školu. Karataši Sveučilišnog karate kluba "Neretva" su ostvarili odlične rezultate i to:

Zlatno odličje: Stela Brkić, Rebeca Primorac i Nikolina Dujmović..

Stela Brkić se prošetala do finala. Sa četiri čiste pobjede zasluženo stala na pobjedničko postolje i obranila prošlogodišnji naslov prvakinje te po drugi puta osvojila titulu najbolje u državi. Uz ova tri zlata za veliku radost navijača iz Mostara pobrinuli su se i ostali koji su osvojili četiri brončana odličja te pokazali širinu natjecateljske kvalitete koje imaju karataši Neretve.

Brončano odličje: Iris Ćorić Ivona Ćorić Mihaela Ladan Ante Matić Čestitke mladim sportašima, trenerima, ali i roditeljima koji su svaki na svoj način dali svoj doprinos u ovom velikom uspjehu. Svi osvajači medalja sa 21. Državnog prvenstva su potencijalni kandidati za nastup na Balkansko prvenstvo u reprezentaciji BiH za djecu 11-14 godina koji će se održati od 13.06.-15.6.2014. godine u Istambulu - Turska.