Šest članova Judo kluba Borsa sutra putuje na Balkansko judo prvenstvo u Tursku

Ispred najuspješnijeg sportskog kolektiva grada Mostara putuje šest natjecatelja (mladih reprezentativaca Bosne i Hercegovine) i to: Marija Zelenika (do 40 kg), Mia Maksumić (do 44 kg), Jozo Zovko (do 46 kg), Jure Zovko (do 50 kg), Karlo Tomas (do 55 kg) i Josipa Bošković (preko 63 kg), a u svojstvu trenera sa reprezentativcim a putuje dugogodišnji reprezentativac BiH i član Borse Franjo Zadro kojega smo zamolili za kratku izjavu prije puta u Tursku.

"Putujemo na Balkanijadu sa vrlo mladim i perspektinim borcima, koji će u Turskoj tražiti svoja prva iskustva barem što se tiće zvaničnih reprezentativnih natjecanja. Imamo jednu od najboljih judo škola na prostoru Balkana, što potvrđuje i činjenica da skoro jednu trećinumlade reprezentacije Bosne i Hercegovine čine upravo članovi Judo kluba Borsa iz Mostara", izjavio je za Hercegovinu.info jedan od trenera Borse koji putuje sa reprezentativcima u Tursku Franjo Zadro.

Članovi ovog kolektiva već duži niz postižu sjajne rezultate kako na domaćim tako i inozemnim borilištima, a barem što se tiče dosadašnjih balkanskih prvenstava članovi Borse u Mostar su donijeli čak 13 medalja u različitim dobnim i težinskim kategorijama.

Hercegovina.info