Sekcija Judo kluba Borsa u Područnoj školi Vojno vrši upis novih članova

judo sekcija vojno

...v402 medalje (zlatnih 137, srebrenih 108 i brončanih 157). Članovi Borse u ovoj godini nastupili su na 43 natjecanja.

Zanimljiv podatak je da su članovi ovoga kluba u prošloj godini osvojili 573 medalje (183 zlatne, 164 srebrene i 226 brončanih), u 2014. osvojili su 594, 2013. godine 616 medalja, a u 2012. godini 350 medalja.

Dio medalja koji su osvojili članovi ovoga kluba treninge "odrađuju" u Područnoj školi Vojno, a povodom početka treninga u ovoj područnoj školu razgovarali smo sa trenerom Judo kluba Borsa Leom Zovkom koji inače vodi sekciju ovoga kluba u Vojnu.

- Kada je počela sa radom sekcija Judo kluba Borsa u Vojnu i koliko je sportaša prošlo kroz ovu sekciju?

"Sekcija Judo kluba Borsa u mostarskom naselju Vojno krenula je sa radom 2011. godine, a kroz nju je do sada prošlo oko 100-tinjak djece iz Vojna, Potoka i Raštana."

- Koliko trenutno trenira djece u PŠ Vojno i možete li nam reći nešto više o dosadašnjim rezultatima koje su napravili sportaši iz ove sekcije?

"Naša sekcija trenutno broji 15-tak djece uzrasta od 6 do 12 godina. Što se tiče dosadašnjih rezultata sveukupno su naša djeca osvojila 156 medalja, od čega 23 zlatne medalje, 42 srebrene i 91 brončana medalja."

- Pred nama je veliki turnir Borsa Open. Možete li nam reći da li će članovi iz vaše sekcije nastupiti na turniru i kakva su očekivanja? Možda ponešto i o samom turniru.

"Kao što ste i rekli pred nama je Međunarodni turnir Borsa Open koji spada u sami top 5 turnira u Europi za mlađe uzraste. Zanimljivo je da se u jednoj kalendarskoj godini u Europi održi preko 4.000 turnira za mlađe uzraste, a naš turnir spada u sami vrh po kvaliteti i broju sudionika. Ove godine nam dolazi preko 130 klubova iz gotov 30 država. Već duže vrijeme u samom klubu traju pripreme za ovaj super jaki turnir, a svakako i naši članovi iz Vojna - Potoka će sudjelovati na njemu. Što se tiče samog očekivanja kao što sam već rekao ovo je izuzetno jak turnir i najvažnije da se djeca druže i da im bude lijepo. Da upoznaju možda neke nove prijatelje. Manje, više ovo je isvrha našeg turnira, tako da ako djeci bude lijepo to će biti i najveći rezultat Borsa Open-a."

- Da li je krenuo upis u vaš klub - sekciju i na koji način zainteresiranim se mogu prijaviti?

"Upis kreće sa početkom školske godine, te je isti u toku. Što se tiče naše sekcije upisati se mogu svi zaniteresirani ponedjeljkom i srijedom od 19:00 do 20:00 sati kada su nam inače i treninzi. Isti se održavaju u Područnoj školi u Vojnu."

Zahvaljujemo na razgovoru i želimo Vam mnogo uspjeha na predstojećim natjecanjima!