FOTO  Savez ih je zaboravio prijaviti na kvalifikacije za Rio

judo
Ni Blanka u najboljim danima ne bi je preskočila. Ti gafovi su mala beba prema judo savezu koji je zaboravio prijaviti svoje sportaše na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre.

Marijana Mišković Hasanbegović i Zlatko Kumrić iz Akademskog judo kluba Student iz Splita dvije godine su se pripremali za Rio, marljivo su skupljali bodove, ali zbog nevjerojatnog nemara propustit će najveće sportsko natjecanje u svijetu, piše HRT.

U hrvatskom judo savezu nekako su ih zaboravili prijaviti na turnir koji se prošlog tjedna održao u kazahstanskom Almatyju, a koji je bio i kvalifikacijski za Olimpijske igre. Za dvoje vrhunskih sportaša više nema nade. Rio će ostati samo san, a na ta tome turniru mogli su osvojiti bodove s kojima bi nastupili u Brazilu.

Nisam zamišljala da će mi sportski san ovako završiti

- Iznimno nam je žao zbog situacije koja je najviše pogodila Zlatka i Maju. Iskoristit ćemo ovo da unaprijedimo cijeli judo sustav u Hrvatskoj - rekla je predsjednica Hrvatskog judo saveza Sandra Čorak, prenosi službena stranica saveza.

A ćorak su dobili sportaši koji su se dvije godine pripremali za OI.

Marijani Mišković Hasanbegović, koja ima 34 godine, ovo je bila sjajna šansa za medalju s ozbirom da je u sjajnoj formi. Na turniru u Bakuu nedavno je osvojila srebro.

Da je tada bila zlatna, ovaj turnir na koji su je zaboravili prijaviti ne bi ništa značio.

"Nisam zamišljala da će mi sportski san ovako završiti. Nije još završio, pokušat ću uz pomoć kluba i obitelji koja je uvijek bila uz mene, ako budem financijski bila u stanju, uzeti svjetsku i europsku medalju", rekla je za HRT Mišković Hasanbegović.

Zlatko Kumrić tek je nedavno ušao u seniore. Pred njim je još mnogo velikih natjecanja i sporski je priznao kako je i ranije mogao osigurati Rio. Ovo su riječi sportaša koji je zbog gafa ostao bez Olimpijskih igara.

"Bude ti žao i suza i svega toga. Ali treba ići dalje. Trenirati i spremiti se za Tokio. Mi smo imali puno turnira na kojima smo mogli uzeti bodove koji nam sada nedostaju za plasman u Rio", rekao je Zlatko Kumrić.

Foto: Pixesell | Judoinsider