Predstavljamo mlade bh.olimpijce: Petar Zadro ide stopama Teddya Rinera

Petar Zadro

... Petar Zadro član Judo kluba Borsa iz Mostara.

Ovaj mladi judista je višestruki prvak Bosne i Hercegovine u svim starosnim kategorijama, četiri puta balkanski prvak, osvajač je srebrene medalje na EYOF-u, te na europskom juniorskom prvenstvu.

U našem razgovoru Petar nam otkriva kako se počeo baviti judom, te kakva su očekivanja pred najvažnije natjecanje u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

"Sport za mene predstavlja nešto posebno, dosta ljudi se ne može baviti sportom jer iziskuje mnogo odricanja. Ja sam krenuo očevim stopama. Moj tata me odveo na trening kada sam imao četiri godine i svidjelo mi se i judom se bavim već 14 godina sa dosta uspjeha".

Bez obzira što su ulaganja u judo u našoj zemlji jako mala, Petar ne skriva da se potajno nada medalji.

"U mom sportu je dosta teška situacija. Više se financira nogomet, a ne individualni sportovi, na talentirane mlade ljude se ne obraća dovoljna pažnja. U Nanjingu me očekuje težak posao, na meni je da odradim natjecanje najbolje što mogu i da dođem do medalje".

Njegovi sportski uzori su judisti Tedy Teddy Riner (olimpijski prvak, peterostruki prvak svijeta i četverostruki prvak Europe), te Sergei Adchwanden (osvajač brončane medalje sa Olimpijskih igara u Pekingu, dvostruki europski prvak i bivši svjetski viceprvak) i svakako da Petar ne bi imao ništa protiv kada bi jednog dana bilježio približne rezultate kao njegovi uzori.

Petar je na kraju razgovora pozvao sve mlade da se bave sportom.

"Volio bih kada bi se veći broj mladih okrenuo prema sportu, a ne prema ulici. U sportu imate stalno priliku za upoznavanje novih prijatelja, a ko zna, nekada ako uspijete možete biti popularni. Vrijedi pokušati!"

Petru zahvaljujemo na odvojenom vremenu i želimo mu puno uspjeha na Olimpijskim igrama mladih u Nanjingu.

Izvor: Olimpijci iz Bosne i Hercegovine