FOTO  Predstavljamo: Judo klub "Borsa" ogranak Vojno

judo-klub-borsa-ogranak-vojno

"Sa treninzima smo počeli 14. studenog prošle godine, a treninzima prisustvuje dvadesetak članova između 6 i 10 godina. Više sam nego zadovoljan sa zalaganjem djece te su gotovo svi naučili osnove juda", ističe trener Leo Zovko.

Na treningu smo zatekli šesnaestero članova koji su nam pokazali neke od tehnika koje su savladali na dosadašnjim treninzima, te smo napravili i nekoliko zanimljivih fotografija koje možete vidjeti na početku članka.

"Judo klub "Borsa" postiže dosta zapažene rezultate na natjecanjima širom BiH i Europe, a cilj je okupljanje što više članova koji bi se bavili ovom borilačkom vještinom i olimpijskim sportom koji je nastao u Japanu. Ovi mladi članovi pripremaju se za polaganje 6. i 5. Kyu što je u stvari polaganje za bijeli i žuti pojas. Mogu sa zadovoljstvom reći da je većina dosta dobro svladala tehnike te da će uskoro moći krenuti i na natjecanja", govori trener Leo Zovko.

"Judo meč se održava na mekanoj podlozi koji se naziva Tatami. Veličine Tatamija u prosjeku iznose 15x15 metara. Dva metra sa svake strane čine "sigurnu zonu", ograničenu crvenom linijom. Izvan crvene linije nije dozvoljeno izvoditi bacanja, no ako bacanje započne unutar tatamija, a bačeni natjecatelj padne unutar sigurne zone, bacanje se smatra valjanim", objašnjava nam Zovko te ističe kako je sala za vježbanje mala, ali ipak djeca dosta dobro savladavaju sve tehnike.

Osim ogranka u Vojnu treneri Judo klub "Borsa" Željko Zadro, Viktor Zovko i Darko Zelenika vrše treninge članova u prostorijama Građevinske škole, kao i u novoizgrađenoj judo dvorani u Rodoču te ćemo naredni put posjetiti i ove judaše koji na najbolji način predstavljaju ovaj grad i državu.

Na kraju treba napomenut da je upravo ovaj sportski kolektiv prije nekoliko dana od strane Grada Mostara dobio niz priznanja kao što su:

- najbolja sportašica u kategoriji mlađi kadeta je članica "Borse", Marija Zelenika,

- najbolji sportaš u kategoriji kadeta je član "Borse", Petar Zadro,

- najbolji sportaš u kategoriji juniora je član "Borse", Franjo Zadro, 

- najbolji sportski radnika je Željko Zadro pod čijim je vodstvom Judo klub Borsa ostvario odlične rezultate na domaćim i stranim natjecanjima.