FOTO  Predstavljamo judašicu Aleksandra Samardžić najbolju mladu sportašicu BiH

Svoj talenat i potencijal počela je pokazivati već u prvim godinama sportske karijere kada je počela osvajati odličja na značajnim međunarodnim i domaćim natjecanjima, te se najavila kao buduća vladarica tatamija.

Bio je to dodani impuls za oca i trenera Jovu Samardžića da nastavi sa trudom i marljivim radom, koji je ove godine Aleksandra Samardžić, iako još kadetkinja, krunisala nizom odličja sa jakih sportskih smotri u svim starosnim kategorijama.

Najznačanije odličje osvojila je na Europskom prvenstvu za kadete u Baru, gdje se oktila srebrom. Na Omladinskom balkanskom prvenstvu u rumunskoj Drobeti osvojila je zlato za kadetkinje i zlato za juniorke. Uspjeh nije izostao ni na Balkanskom prvenstvu za seniorke u Trebinju, gdje je u jakoj konkurenciji bila bronzana.

Nastup na Europskom kadetskom kupu (Bjelsko Biala) završila je kao prvoplasirana, dok se na Evuropskom kupu za kadetkinje u Teplicama okitila srebrnim odličjem.

Najbolja mlada džudistkinja BiH primat drži i na domaćoj sceni i vlasnica je titule prvakinje Bosne i Hercegovine za juniore i kadete, a u seniorskoj kategoriji pripada joj titula viceprvakinje.

U godini na izmaku imala je priliku da nastupa i na Europskom prvenstvu za juniorke, održanom u Poreču, gdje je bila petoplasirana. Odlične rezultate Aleksandre Samardžić potvrđuje i rejting na europskoj rang-listi za kadetkinje, gdje trenutno zauzima odličnu drugu poziciju.

"Radujem se što moj dosadašnji rad, a posebno u ovoj godini, nije ostao nezapažen. Ovo je moja najuspješnija godina, a u godine koje slijede ulazim sa još više elana i motiva za kvalitetan rad", rekla je Aleksandra Samardžić, koja je apsolutna prvakinja Republike Srpske u svim starosnim kategorijama.

Izvor: nezavisne.com