FOTO  Predstavljamo: Ana Marić mlada judašica Borse

O onima koji su dobro poznati širom svijeta manje više sve je poznato, a ovaj puta predstavljamo jednu mladu članicu kluba koja se judom bavi nešto manje od godine dana, a već se okitila sa četiri odličja.

Riječ je o Ani Marić iz Vojna, a njen uspjeh je tim veći što skupa sa još dvadesetak djece iz ovog naselja trenira u zaista skromnim uvjetima.

Zovem se Ana Marić, a judom se bavim nešto manje od godinu dana, rekla nam je na početku razgovora ova uspješna sportašica, te dodala da je za to vrijeme osvojila četiri odličja, od čega dva zlata i dvije bronce.

Možeš li nam nabrojati gdje si osvojila odličja?

Svoju prvu medalju sam osvojila na natjecanju u Sjevernom logoru i to bilo brončano odličje. Mogu slobodno reći da mi je to bio veliki poticaj. Poslije toga sam osvojila zlato u Vogošći, pa ponovno broncu u Berkovićima. Ipak najdraže mi je odličje koje sam osvojila na ovom zadnjem turniru u Mostaru Borsa Open na kojem sam osvojila zlatno odličje.

Na kojem ti je natjecanju ti je bilo najteže?

Nijedno natjecanje nije lako, ali ipak kaošto sam već ranije kazala najteže ovo zadnje u Mostaru gdje sam osvojila zlatnu medalju.

U kojoj kategoriji se natječeš?

Moja kategorija je do 32 kilograma.

Tko je najviše zaslužan za tvoj napredak u judu?

Najviše je zaslužan moj trener Leo Zovko.

Što planiraš u budućnosti?

Planiram da se i dalje bavim judom, te se nadam da ću nastaviti sa uspjesima na natjecanjima. Ovaj sport mi se svidio, a drago mi je da upravo u Vojnu mogu da se bavim judom. Sa judom sam se ipak prvi put na neki način susrela dosta ranije jer se moj rođak Vedran Marić bavi ovim plemenitim sportom i postiže dosta zapažene rezultate.On je također član Borse.

Prva prigoda za novo odličje dolazi već u subotu kada će Ana skupa sa svojim klubom nastupiti na jakom turniru u Dubrovniku.

hercegovina.info