Petru Zadri brončana medalja na Sveučilišnom prvenstvu Europe

Petar Zadro
Naime, od 12. do 25. srpnja Zagreb i Rijeka su domaćini Europskim sveučilišnim igrama. Na Europskim sveučilišnim igrama nastupa više od 5000 studenata iz 45 europskih država s više od 300 sveučilišta, a studenti se natječu u 21 sportu.

Zbog specifičnosti samog judo sporta, na ovom natjecanju nastupali su iskusni borci, a većinom oni koji su inače i reprezentativci matičnih država, koji su na ovom natjecanju uz svoju državu predstavljali i svoje Sveučilište, te se član judo kluba "Borsa" Petar Zadro morao suprotstaviti reprezentativcima koji su čak do 7 godina stariji od njega pa se ovaj izuzetan rezultat ubraja u rezultat seniorskih razmjera. Petar je student 2. godine Fizičke kulture na FPMOZ-a na Sveučilištu u Mostaru kojega je i predstavljao na ESI.

Pravi sjaj Zadrine brončane medalje najviše se uvidi kada se promotri "put" do trona. Petar je odradio 6 borbi, među kojima je 5 pobjeda i 1 poraz. U prvom kolu pobjeđuje Španjolca Perez Daniela koji je predstavljao Sveučilište u Valenciji. U drugom kolu Petar je pobijedio Stefana Lazića iz BiH koji je bio predstavnik Tuzlanskog univerziteta.

U trećem kolu od Petra je bio bolji seniorski reprezentativac Španjolske i kasnije aktualni Sveučilišni prvak Europe Artigas Eric Pena koji je od Petra iskusniji i stariji čak 6 godina. U repasažnim borbama Petar je pobijedio juniorskog reprezentativca velike Britanije Vallejra Renzu te potom Čeha Hozak Davida. U borbi za 3. mjesto Petar pobjeđuje Recrosio Romaina, reprezentativca Francuske i predstavnika Sveučilišta "Claude Bernard" u Lyonu.

Zanimljiva činjenica je ta da su s Petrom na pobjedničkom postolju bili Španjolac Artigas, Francuz Goulet i Ukrajinac Hasanahaiev, a svaki od njih je po 6 godina stariji od Petra koji je ujedno i jedan od najmlađih kad je u pitanju JUDO sport na Europskim sveučlišnim igrama. Na ESI je u Judo sportu svoje predstavnike imalo 104 sveučilišta iz 21 države.

Mostarsko sveučilište na ESI ima predstavnike u 5 sportova i to: Futsal, Košarka 3-3, Judo, Karate i Tekwando, a za sad su Petar Zadro i Ivona Ćavar osvojili odličja te tako još jednom opravdali što su proglašeni najboljim sportašima grada Mostara za proteklu godinu.

Ovo je ujedno još jedan dokaz kvalitete rada u Judo klubu "Borsa" koji je u proteklih 10 godina svojim rezultatima uvelike pospješio promociju grada Mostara i BiH širom Svijeta.