Petar Zadro osvojio treće mjesto na Europskom kupu "U 17" u Turskoj Antaly

Petar Zadro

Nakon pripreme u Zagreb, braća Franjo i Petar Zadro otputovali su u Antalyu (Turska) gdje je Petar nastupio na Europskom kupu do 17 godina (17.-18.3.2012) ("A" Turnir - bodovni turnir na kojem pravo nastupa imaju samo reprezentativci država, pomoću kojeg reprezentacije odlučuju tko će ih predstavljati na Europskom i Svjetskom prvenstvu. "A" turnira ima ukupno 10-tak kroz godinu, rangirani su kao Europsko prvenstvo).

Nakon što je i ove godine bio najmlađi seniorski prvak Bosne i Hercegovine, Petar Zadro svijet sporta BiH-e zadivio je i odličnim rezultatom odmah tjedan poslije, popevši se na postolje Europskog kupa "U 17" u Turskoj Antalyi.

Petar je nastupio u  kategoriji  do 66 kilograma. U prva tri kola pobjeđuje predstavnike Turske, Azerbajdžana, Rusije dok u polufinalu nakon neriješene regularne borbe, u produžetcima (golden-score) na odluku sudaca ga zaustavlja Gruzijac Memreshvili. U Borbi za medalju pobjeđuje još jednog predstavnika Azerbajdžana te tako osvaja brončanu medalju.

Medalja sa Europskog kupa zasigurno je velik rezultat i za Petra, a tako i za sport ovog grada i države.

Ovo je također još jedna potvrda da je mladi Zadro jedan od najperspektivniji sportaša Bosne i Hercegovine.

„Zemlje bivšeg Sovjetskog saveza su jedne od najjačih judo nacija, pogotovo za mlade džudaše upravo zbog njihove prirode, ranijeg sazrijevanja i razvoja. Tako da je za Petra ovo bio veliki ispit, jer otići na natjecanje gdje je stiglo pretek boraca iz  Armenije, Gruzije, Azerbajdžana, Rusije, Bjelorusije, Ukrajine itd., i uzeti medalju zasigurno je veliki uspjeh.": rekao je trener Borse Željko Zadro i izrazio svoje veliko zadovoljstvo.

„Koliko je natjecanje bilo naporno pokazuje i činjenica da je Petar prvu borbu radio u 10.30h , a posljednju u 21.00h. „: nadodao je njegov brat Franjo.

Braća Zadro nakon Europskog kupa ostali su na trodnevnom judo kampu (pripreme).
Džudisti "Borse" 29.3. putuju u Ukrajinski Kiev gdje će Petar Zadro i Amar Maksumić nastupiti na Europskom kupu. Nakon turnira obavit će trodnevni trening kamp.

Hercegovina.info