Petar Zadro osvojio Europski kup

... popeo se na postolje najbolje trojke, ovoga puta u Mostar se vraća sa najsjajniom medaljom. Osvojivši medalju na ovome kupu postao je jedini džudista ove godine (u kategoriji -66) koji je čak tri puta osvojio medalju u 5 proteklih Europskih kupova. Naglasimo da je Petar ujedno i nastupio samo na ta tri kupa.

Petar će zbog male promjene plana u natjecateljskom procesu nastupiti još u Teplicama (Češka) idući vikend. Nažalost EK u Berlinu će morati propustiti zbog juniorskog, a EK u Bukureštu zbog kadetskog prvenstva države.

Petar je u Coimbri ( Portugal) imao slobodno prvo kolo. U drugom kolu dobiva Španjolca Castoela Cuitu. Treće kolo ostvaruje veliku pobijedu nad predstavnikom Portugala pod imenom Horta Pedro. U četvrtom polufinalnom kolu dobiva još jednog reprezentativca Španjolske Cazorlu Xaviera. U finalnoj borbi uvjerljivo pobijeđuje Švicarca Genito Vincenta i tako osvaja prvu zlatnu medalju sa Europskih kupova.

Petar Zadro protekle je godine nastupio na 3 Europska kupa , a najbolji rezultat mu je bio Berlinu. Ostvarivši 5 pobjeda i 2 poraza popeo se na 7. mjesto. Dva mjeseca kasnije briljirao je na Europskom prvenstvo do 17 godina na Malti osvojivši sjajno 5.mjesto.

Napomenimo da je Petar Zadro najmlađi seniorski prvak Bosne i Hercegovine u judo-u. U finalu seniorskog prvenstva održanom u 3. mjesecu ove godine pobijedio je čak 17 godina starijeg protivnika Jasenka Delića.

"Svako ovo veliko natjecanje je također velika lutrija. Ne možemo nikad sa sigurnošću reći : " Idemo po medalju." Svi koji dolaze na Europske kupove kvalitetni su borci tako da je gotovo nemoguće bilo šta očekivati. Dosta puta mislite da ste spremni pa padnete. Petar još nije u vrhunskoj formi. Formu tempiramo za Europsko prvenstvo koje će biti održano 24.-26.6.2012. u susjednoj nam Crnoj Gori, točnije u Baru. Bit će teško i pakleno, al nadamo se najboljem.": kazao  je trener JK "BORSE" Željko Zadro za Hercegovinu info.

"Obitelj Zadro može biti ponosna na Petra Zadru iz Bosne i Hercegovine koji je 1. put pobijedio na Europskom kupu. Njegov brat Franjo bio je 5. prošle godine na Europskom prvenstvu do 20 godina. Sada je Petar Zadro zlatni do 66kg ,nakon pobijede na Balkanskom prvenstvu i mnogim medaljama u njegovoj dobnoj kategoriji. Osvojivši u Coimbri zlato i dvije brončane medalje u ovoj sezoni u Antaly i Kievu on je sada na najvišem stupnju. Zadro je finalnu borbu vodio od samog početka na waza-ari ( 7 - 0 ),ali nije mogao donijeti konačnu točku na kraju je postigao i yuko (5-0) i tako održao vodstvo do kraja borbe. " : pišu Europski judo mediji. (www.eju.net).

Hercegovina.info