Petar Zadro član Borse zajedno sa ostalim judo reprezentativcima BiH se priprema za najjače natjecanje u svijetu

reprezentacija judo
... okviru Olimpijskog trening kampa (OTC) koji se održava u Poreču, za predstojeće najjače judo natjecanje na svijetu, koje će ove godine biti održano od 28. kolovoza do 3. rujna u Budimpešti, javlja Fena.

Na pripremama su: Larisa Cerić (+78 kg), Aleksandra Samradžić (-70 kg), Ibro Miladin (-100 kg), Harun Sadiković (+100 kg), Toni Miletić (-90 kg), Petar Zadro (-66 kg) i Rijad Dedeić (-90 kg), a ovo je jedna od prvih u nizu programskih aktivnosti da bi se bh. reprezentativci što bolje pripremili.

Izbornik Branislav Crnogorac temeljem prethodnih rezultata u tekućoj godini prilično je optimističan i vjeruje da će reprezentativci, ukoliko dobro urade sve ono što ih očekuje do ovog velikog natjecanja, dostojno reprezentirati judo sport u BiH i sport BiH općenito na Svjetskom prvenstvu.

Isti reprezentativci u natjecateljskoj sezoni ostvarili su zapažene rezultate u okviru World Tour, te su zabilježili skok na Svjetskoj ranking listi.

Na Grand Slam turnirima osvojili su jednu medalju i četiri peta mjesta (Grand Slam Baku, Aleksandra Samardžić 3. mjesto, Grand Slam Pariz, Harun Sadiković 5. mjesto, Grand Slam Baku, Larisa Cerić 5. mjesto, Grand Slam Ekaterinburg, Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić 5. mjesto), i s Grand Prix turnira dvije medalje ( Grand Prix Dizeldorf, Larisa Cerić 3. mjesto i Grand Prix Antalija, Larisa Cerić 2. mjesto).

Kruna tih rezultata bila na Europskom prvenstvu za seniore i seniorke u Varšavi, gdje je Larisa Cerić osvojila bronzanu medalju, Harun Sadiković 5. mjesto i Aleksandra Samardžić 7. mjesto.

Cerić je treća na Svjetskoj ranking listi što je najbolji plasman na svjetskim rang listama svih sportaša iz BiH, priopćeno je iz Judo saveza BiH.

FENA