Pet novih državnih medalja za Hercegovac

Judo klub Hercegovac, Vitez

Judo klub Hercegovac je opet imao uspješno natjecanje budući da je od 6 članica osvojeno pet medalja, od čega jedna zlatna, dvije srebrene i dvije brončane medalje. Ovim rezultatom tri članice Hercegovca su osigurale nastup za BiH judo reprezentaciju u tekućoj godini na predstojećim turnirima a to su Danica Jurić i sestre Nina i Lana Artuković.

„Danica je već od prošle godine u bh reprezentaciji kako kadetskoj tako i juniorskoj a na ovom turniru je samo potvrdila da je zasluženo tamo, a sestre Artuković su u svom prvom pokušaju ulaska u reprezentaciju uspjele. Ono što je zanimljivo je da su to dvije sestre blizanke koje se natječu u istoj kategoriji, a na ovom natjecanju su do finala došle relativno lako. Njihova međusobna finala donose veliku draž samim tim jer su sestre blizanke i prikazuju izuzetno kvalitetan i atraktivan judo pa se u takvim prilikama skupi i dosta znatiželjnih gledatelja. Ovaj put zlato je odnijela Lana.

Pored njih osvojene su još i dvije bronce i to Andrea Kovač koja je cijeli turnir odradila s ozlijeđenim prstom, dala svoj maksimum u takvom tjelesnom stanju i nagrađena je broncom. Da je bila 100% zdrava možda je mogla i dalje ali i s ovom broncom smo presretni. Još jednu broncu nam je donijela Andrea Lončar. U iznimno teškoj kategoriji ostvarila je 3 pobijede i 1 poraz te tako sebi opskrbila broncu. Također, naša natjecateljica Anja Marić izgubila je borbu za treće mjesto i zauzela peto mjesto u ukupnom plasmanu. Turnirom smo zadovoljni prvenstveno radi želje, htjenja i zalaganja prikazanog na strunjači od strane svih naših boraca pa tek onda radi rezultata. Nadamo se kako će klub nastaviti ovim putem i u budućnosti, a do kraja sezone nam predstoji još nekoliko turnira na kojima ćemo sudjelovati", rekao je jedan od trenera Hercegovca Marko Zrimšek.