Otac poručio Filipu Hrgoviću: Jebi im mater, ne daj lešinarima da se slikaju s tobom

filip hrgović
...sinu uoči nastupa na Olimpijskim igrama u Riju gdje je ostvario povijesni uspjeh, izgubio borbu za finale i uzeo medalju.

Petar Hrgović priznao je da je ponosan na Filipa i da je njegov rezultat za njega, naravno, uspjeh. No, dočeka i velike fešte neće biti, a otac hrvatskog olimpijca

"Svom Filipu ne pripremamo nikakav doček. Cijela je Hrvatska danas istočni dio grada. Sve je to sirotinja. Sve ih više i završava ovako, po ringovima i slobodnim borbama, ondje gdje se ljudi traže u nečemu što nikada neće imati. Oni koji su direktno unutra su najveće žrtve. Zato tu nema nikakve euforije i dočeka", rekao je Petar Hrgović za Sporske novosti.

"Država odsvira himnu, podigne zastavu, političari dočekaju i poslikaju se za svoje potrebe, i idemo dalje. Zato sam ja rekao svom Filipu - jebi im mater svima, ne daj da se slikaju s tobom. Ne zato što je on veličina, nego zato što su ovi, koji će se sada htjeti slikati, lešinari. To je moj stav", kaže Hrgović stariji i dodaje: "Sportaš se kvalificira na OI, osvoji zlatnu medalju i država ga honorira sa 100 000 kuna. Saborski zastupnik uđe u Sabor, odmah mu stranka dobije 180 000 kuna, a on svaki mjesec još po 20 000 kuna plus svoje povlastice. Dakle, u jednom olimpijskom ciklusu zastupnik uzme bogatstvo, a da ne spominjem korupciju i sve što si pripremi u tom nadatu. Sportaš dobije toliko da mu se opere rublje kad se vrati s Igara".