Održano prvo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u Olimpijskom boksu

boks, bk ljubuški
Za boksački klub Ljubuški nastupili su: u velter kategoriji Viktor Miličević, boksao je protiv boksača Hodžića iz Vogošće, i od istog izgubio u trecoj rundi.

Boras Milan je boksao za boksački klub Ljubuški u srednjoj kategoriji, njegov protivnik je bio Ivan Guzina iz Bijeljine, koji je pobijedio Borasa prekidom u prvoj rundi.
U poluteškoj kategoriji za boksački klub Ljubuški boksao je Josip Nosić, njegov protivnik je bio Radenko Tomić iz kluba Radnik, Bijeljina. Tomić je pobijedio na poene.
Mirko Pavlović u teškoj kategoriji je boksao protiv Valetića boksača iz Radnika, Bijeljina. Na samom kraju meča, Mirko je izgubio meč povredom arkade, liječnik nije dozvolio da se meč nastavi.

Josip Čulina je boksao u teškoj kategoriji protiv boksača Đuričkovića iz Jedinstva, Brčko. Nakon što je nokautirao protivnika, Josip je diskvalificiran od strane sudaca jer je nakon stopa uputio jos jedan udarac

U superteškoj kategoriji Silvijo Mikulić je boksao za boksački klub Ljubuški protiv boksača Romanića iz boksačkog kluba Jedinstvo, Brčko. Silvijo je pobijedio prekidom u prvoj rundi. Trener iz boksačkog kluba Brčko predao je borbu.

Drugo kolo Premijer lige planirano je za 21. 03. 2015. godine u Sarajevu u "Skenderiji"