FOTO  Odličan nastup taekwondo reprezentacije BiH na 19. Balkanskom prvenstvu

taekwondo bih

... turskom gradu Ediren, a okupilo je najbolje taekwondo borce iz 8 zemalja.

Taekwondo reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupila je s 56 natjecatelja u svim uzrasnim kategorijma te je ostvarila odličan rezultat osvojivši 6 zlatnih medalja, 6 srebrenih te 12 brončanih medalja. U sveukunom plasmanu taekwondo reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzela 4.mjesto.

Zlatne medalje osvojili su: Arman Dubravac, Adna Borić, Emir Kaljanac, Emina Ortaš, Sadmir Habibović, Lamija Durmić.

Srebrene medalje osvojili su: Samir Selimović, Dalila Ramić, Milica Karanović, Anesa Pulo, Mija Ukropina, Velid Pidro.

Brončane medalje oavojili su: Alen Ćukurija,Amar Hadžagić, Nenad Mitrović, Hana Bulbušić, Nedžad Husić, Dina Ćukurija, Mahmud Ahmad, Dua Ahmad, Žiko Simeunović, Amar Hujić, Indira Fazlić, Ivana Šarenac.

„Natjecatelji taekwondo reprezentacije Bosne i Hercegovine ostvarili su odlične rezultate na ovom Balkanskom prvenstvu osvojivši 24 medalje. Ovo je samo pokazatelj da taekwondo klubovi u Bosni i Hercegovini rade kvalitetno sa svojim najecateljima usprkos problemima koje i imaju u svojim sredinama, a to su prvenstveno financije. Nakon zlata s Europskog kadetskog prvenstva te bronce s Europskog junirskog prvenstva još smo jednom pokazali da taekwondo polako postaje jedan od naših najtrofejnijih sportova" poručili su iz Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine.