Ode li na OI u Tokio, Filip Hrgović biti će suspendiran na dvije godine

Filip Hrgović , Filip Hrgović , Filip Hrgović , Olimpijske igre, boks

Filip Hrgović dvije godine se neće moći boriti na WBC priredbama odluči li nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ne samo Hrgoviću već svakom profesionalnom boksačku koji se odluči za takav potez. WBC, jedna od četiri najjače organizacije profesionalnog boksa već dulje vrijeme ističe da je protiv takve ideje, a sada su najavili sankcije za one koje se protive njihovom mišljenju.

"Kontroverzno je da se moćnim profesionalcima omogući da se bore i vjerojatno dominiraju nad amaterima mladićima, uz sav rizik od ozljeda i rušenja snova tih mladića. Borac koji je navikao boriti se četiri runde ima posve drugačije karakteristike od onoga koji se bori po 12 rundi, posve je drugačiji pristup amatera i profesionalaca. Naša je jedina briga zaštititi sportaše. I zato će posljedice za one koji odu na OI biti teške", rekao je predsjednik WBC-a, Mauricio Sulaiman, piše Index.

Ostale tri velike organizacije svjetskog boksa WBA, IBF i WBO za sada nisu najavile sankcije, ali podržavaju stav WBC-a. Uz to, Europski boksački savez je podržao WBC, član tog saveza je Hrvatski boksački savez koji onda također mora suspendirati svakog profesionalca koji se odluči na odlazak u Tokio.