FOTO  Novi uspjesi J.K. Hercegovac iz Mostara

judo

Na turniru je sudjelovalo oko 300 natjecatelja iz 19 klubova iz Crne Gore i BiH. Hercegovci su ukupno osvojili 25 medalja, od toga njih 20 je došlo do finala, a sreće u finalu je imalo 8 natjecatelja koji su osvojili zlato, srebrenih medalja je bilo 12 i 5 brončanih.

Starija ekipa judaša koju predvodi trener Majo Ćeško je postigla izvrsne rezultate. Trud koji se ulaže u ove djevojke i momke se na kraju i isplatio. Osvojeno je 6 zlatnih, 5 srebrenih i 1 brončana medalja. Sandra Sivrić i Vesna Vukoja su se okitile duplim zlatnim medaljama u konkurenciji st.pionirki I u konkurenciji kadetkinja. Naprosto bile su bez premca. Podsjećamo kako su ove dvije djevojke ovogodišnje prvakinje BiH te kako ih čeka Balkansko prvenstvo u Bugarskoj početkom mjeseca srpnja. Pored njih dvije zlatom su se okitili dva sjajna momka, a to su Srđan Ajvaz u konkurenciji st.pionira do 60 kg i Ante Galić u konkurenciji kadeta do 60 kg. Sve borbe su dobili izvrsnim judo tehnikama.

Odličan nastup je imao Zvonimir Smiljanić, kadet do 66 kg osvojivši srebro, Ivana Zelenika koja je osvojila dvije srebrene medalje u konkurenciji st.pionirki i kadetkinja te Ante Spajić i David Senkić koji su izgubili u finalu od predstavnika Crne Gore i uzeli srebrene medalje.

Mlađa ekipa judaša koju predvode treneri Marko Zrimšek I Mile Brkić su postigli izvrsne rezultate te se okitili sa 2 zlatne, 7 srebrenih i 4 brončane medalje. Najbolji rezultat ove skupine su postigli Dragan Paol Senkić i Lana Gačić koji su sve svoje predstavnike lagano pobijedili i osvojili najsjajnije odličje. Srebrom su se okitili Luka Bubalo, Petra Mandlbaum, Antonio Arapović, Lana Čović-Stanić, Ina Ravlić, Artuković Lana i Anja Marić. Brončane medalje su osvojili Đinkić Ivano, Artuković Nina, Matija Sesar i Andrea Lončar.

Pored ovog uspjeha JK.Hercegovac je osvojio pehar za II ekipno mjesto na turniru iako je imao isti broj bodova kao i prvoplasirana ekipa.
Plasman prvih 5 ekipa na turniru:
1. mjesto JK Leotar 65 bodova
2. mjesto JK Hercegovac Mostar 65 bodova
3. mjesto JK Soko/M 64 boda
4. mjesto JK Berkovići 63 boda
5. Mjesto JK Borsa Mostar 53 boda