FOTO  Novi uspjeh JK „Neretve“ u Trebinju

judo klub neretva, Trebinje
Na turniru su sudjelovala 62 judo kluba sa preko 600 natjecatelja iz Srbije, Slovenije, BiH, Crne Gore, Hrvatske i Albanije. Judo klub "Neretva" iz Mostara je imala 7 svojih natjecatelja, a ukupno je osvojeno 5 medalja, od toga 3 zlatne i 2 brončane.
Prvi natjecatelj koji je izašao braniti boje "Neretve" je bio Karlo Križanac, poletarac do 46 kg. U prvoj borbi je imao za protivnika, Nikolu Ivanovića iz JK Igalo (MNE), te sa lakoćom priveo borbu u svoju korist. Borbu za ulazak u finale Križanca je dočekao do tada ne poraženi Krivokuća Bojan iz JK Koga (MNE), ali je ubrzo poražen od pretstavnika „Neretve" zahvatom u parteru. U finalnoj borbi Križanac je savladao sjajnom tehnikom bacanja (Harai Goshi) protivnika iz JK Famos (BiH), Ćosović Vuka. I tako na oduševljenje trenera i svih prisutnih osvojio zlatnu medalju.
Drugi natjecatelj „Neretve" je bio opet sjajni Srđan Ajvaz, st.pionir do 60 kg koji je također imao tri borbe i svaku završio pobjedom.Prvi protivnik mu je bio iz domaćeg kluba JK Leotar, Nikola Dervišević (BiH) kojeg je Ajvaz pobijedio u prvoj minuti borbe. Nakon toga Ajvaz je imao borbu za ulazak u finale protiv pretstavnika JK Berkovići (BiH), Samardžić Miloša te je i tu izašao kao pobjednik. U finalnoj borbi, odnosno u borbi za zlatnu medalju Ajvaz je imao pretstavnika iz JK Gorica (MNE) kojeg je atraktivnim judo bacanjem (De ashi harai) pobjedio i osvojio zlato u svom uzrastu.
Jedina pretstavnica „Neretve" na ovom turniru je bila Sandra Sivrić (prošlogodišnja prvakinja BiH) koja je sjajnim borbama pokazala da je i ove godine velika konkurencija svim djevojkama u svom uzrastu u državi. U finalnoj borbi savladala je protivnicu iz JK Laktaši (BiH), inače sjajnu i borbenu djevojku, Jelenu Topić, a koju je Sandra Sivrić ujedno dobila i u finalu na državnom prvenstvu BiH prošle godine.
Ante Galić, kadet do 60 kg je također bio među osvajačima medalja iz JK „Neretva". Nakon povrede i velike pauze od 6 mjeseci Galić se vratio na velika vrata, pokazavši da i nakon toliko vremena bez treninga i posebne pripreme za njega opet ima mjesta na pobjedničkom postolju. Imao je tri borbe, od toga dvije pobjede nad pretstavnicima Srbije i Hrvatske i jedan poraz na dvije kazne od pretstavnika N. Putica iz JK Župa Dubrovačka (HRV). Galić se na kraju okitio brončanom medaljom.
Brončanom medaljom se okitio i Ivan Jurić, junior do 60 kg koji je u borbi za ulazak u finale izgubio od pretstavnika Srbije te se tako zadovoljio trećim mjestom. Ostala dva pretstavnika „Neretve" Mateo Puljić, junior do 73 kg i Samuel Matijević, kadet do 73 kg, ovaj put su poraženi već u prvom kolu te tako nisu imali pravo nastupa u daljim borbama.

Treneri kluba su zadovoljni postignutim, jer je ovo jedan od jačih turnira u regiji. Ovo je bila ujedno jedna od provjera naših natjecatelja za republičko prvenstvo H-B, te državno prvenstvo BiH koje će se održati u mjesecu travnju ove godine. JK Neretvu još očekuju dva natjecanja u ožujku i to u Pančevu (SRB) i Nikšiću (MNE) stoji u priopćenju kluba.