Nevenko Herceg primo Emila Markića

Nevenko Herceg, Emil Markić
...Emila Markića, mostarskog boksača, koji je nedavno u Zurichu osvojio titulu prvaka u poluteškoj kategoriji, po WBF-verziji.

Čestitavši Markiću na osvojenoj tituli, predsjednik Herceg je kazao kako ga kao dugogodišnjeg športskog djelatnika iznimno raduju uspjesi hercegovačkih športaša na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

''Ovih dana sam u više navrata bio u prigodi razgovarati s našim športašima, koji su uspjesima - kako ekipnim, tako i pojedinačnim - obradovali građane naše Županije, a osobito istinske prijatelje športa.

Na taj način postali su najbolji promotori grada Mostara i Hercegovačko- neretvanske županije.

Emil svakako spada u kategoriju vrsnih športaša i stoga mu, u osobno i u ime Vlade, od srca čestitam na svemu postignutom.

Vlada će, kao i dosad, podupirati napore športaša, kako bi im, barem dijelom, olakšala naporan športski put do državnih, europskih i svjetskih vrhova'', zaključio je predsjednik Herceg.

Markić je zahvalio predsjedniku Hercegu na čestitkama, te govorio o svojim dosadašnjim rezultatima i zaprekama koje je prošao na putu do osvajanja titule prvaka u poluteškoj kategoriji po WBF-verziji.

Inače, Emil Markić boksom se počeo baviti 2000. godine, bio je juniorski reprezentativac Republike Hrvatske, deset godina nastupao je za Bosnu i Hercegovinu, pri tom osvojivši više puta titulu državnog prvaka. Od 2012. godine profesionalni je boksač u poluteškoj kategoriji.