FOTO  Nedžad Husić brončani na Europskom juniorskom prvenstvu u taekwondo -u

taekwando, BIH

...branilo je 11 sportaša (Matej Orlović, David Bašić Patrik Bogeljić, Amar Hujić, Nedžad Husić, Eldar Velić, Ajna Makaš, Ružica Crnogorac, Amina Abdibegović, Dora Marušić i Adna Borić) u pratnji trenera reprezentacije Harisa Husića, Petra Bobana i Vedrana Ćubele.

Najbolji rezultat ostvario je Nedžad Husić u kategoriji do 63kg koji je osvojio brončanu medalju. Na putu do medalje redom je pobjeđivao protivnike iz Turske, Rumunjske i Finske dok je u polufinalu zaustavljen od predstavnika Rusije. Ostali naši reprezentativci nisu imali sportske sreće te su zaustavljeni u prvim i drugim kolima te se nisu uspjeli izboriti za medalje.

„Brončana medalja s Europskog juniorskog prvenstva veliki je rezultat za Bosnu i Heregovinu. Nakon svih problema koje smo imali u Taekwondo savezu Bosne i Hercegovine konačno su došli bolji dani za taekwondo sport. Poslije zlatne medalje s Europskog kadetskog prvenstva naše Katarine Kraišnik došla je i nova medalja s velikog natjecanja te slobodno možemo reći da je taekwondo u Bosni i Hercegovini na dobrom putu pa postane jedan od najuspješnijih sportova. Želimo čestitati našem Nedžadu kao i njegovim trenerima na vrhunskom rezultatu koji su ostvarili jer znamo koliko je bilo teško doći do ovoga rezultata. Nadamo se da će naša ministarstva kao i ljudi zaduženi za sport u Bosni i Hercegovini prepoznati ovaj rezultat te pomoći našim natjecateljima da i u budućnosti ostvaruju ovako velike rezultate", poručili su iz Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine.