Natjecatelji karate kluba Brotnjo osvojili pet medalja u Jastrebarskom

KK Brotnjo, jastrebarsko, karate, karate klub brotnjo
Natjecatelji karate kluba Brotnjo ostvarili su još jedan veliki uspjeh osvojivši čak pet medalja, dvije zlatne, jednu srebrenu i dvije brončane.

Josip Planinić osvojio je zlatnu medalju i naslov prvaka Hrvatske u kategoriji učenici -42kg. Od Josipa se, iako je najmlađi član naše natjecateljske ekipe, i očekivala medalja. Očekivanja su u potpunosti ispunjena. Josip je potpuno kontrolirao borbe, nije dopustio da mu protivnici naprave ni jedan poen tijekom cijelog turnira i na kraju sasvim zasluženo osvojio zlato.

Ivona Krasić osvojila je zlatnu medalju i naslov prvakinje Hrvatske u kategoriji učenice +44 kg. Ivona je imala odličnu konkurenciju i vrlo težak put do zlata. Nakon lake pobjede u prvom kolu sljedeća tri meča ponudila su veliku borbu i rezultatsku neizvjesnost do posljednje sekunde. Ivona je pokazala zavidnu stabilnost dobivši navedene neizvjesne mečeve.

Barbara Grgić osvojila je srebrenu medalju u kategoriji učenice -44 kg. Barbara je imala jako dobar nastup ali na kraju gubi finale od Rječanke podjeljenom sudačkom odlukom.

Renato Blago Martinović osvojio je brončanu medalju u kategoriji učenici -42 kg. Blago je poslije dvije pobjede u polufinalu poraženen od protivnika iz Velike Gorice. I u tom meču Blago se dobro borio i malo je nedostajalo da gledamo klupsko finale ali protivnik je u ključnom trenutku bio brži za djelić sekunde. U borbi za treće mjesto Blago pobijeđuje 8:0 i osvaja broncu.

Andrea Šarac osvojila je brončanu medalju u kategoriji učenice -40 kg. Nakon poraza od odlične natjecateljice iz Ploča Andrea se kroz repasaž uspela izboriti za meč za medalju. U tom meču Andra pobjeđuje jednoglasnom sudačkom odlukom i osvaja broncu.

Ovih pet osvojenih medalja od kojih su dvije zlatne, najveći je uspjeh kluba do sada na državnim prvenstvima za učenike i učenice i sa ovim rezultatom karate klub Brotnjo je osvojilo prvo mjesto u ukupnom poretku na državnom prvenstvu. Pokazalo se da imamo iznimno nadarenu generaciju, za koju bi ovaj rezultat trebao biti poticaj da rade još i više te da ovakve rezultate ponove i u starijim uzrasnim kategorijama. Osvajači medalja sa prvenstva Hrvatske nastupiti će u Lipnju na prvenstvu Balkana koje se ove godine održava u Crnoj Gori.