FOTO/VIDEO  Najveća sportska manifestacija grada Mostara BORSA OPEN okupiti će oko 1000 natjecatelja iz 16 zemalja

judo
"Pomoću ove manifestacije nastojimo promovirati gradu ono što je zdravo za naše društvo, a to je sport u kojem je uvijek naglasak na zdravom načinu života te suživotu i solidarnosti između različitih nacija i kultura, a uz to naš grad, narod i državu želimo približiti građanima drugih država i zapada i istoka, te će tako ovo područje dobiti i na turističkom značaju. Ako uzmemo u obzir to da će se na prostoru naše države kretati preko 700 mladih sprotaša koji nisu državljani BiH, a uz njih ako pridodamo i trenere i roditelje, možemo računati da će na području Mostara i Hercegovine od 02. do 05.10. ove godine boraviti preko 1000 ljudi od kojih 80% njih nisu čak ni sa našeg govornog područja", naglasili su iz Borse.

Ova, sada velika, sportska manifestacija u gradu Mostaru organizirana je prvi put 2010. godine, kad je Judo klubu "Borsa" bilo tek 4 godine od osnutka. Te godine, 1. po redu međunarodni judo turnir "Borsa OPEN" okupio je oko 300 natjecatelja iz okolnih zemalja. Velika progresija samog turnira bila je već iduće, 2011. godine, no, ovogodišnji 6. po redu "Borsa OPEN" zasigurno će biti najveće izdanje, tog svojevrsnog brenda u Europi kada je pitanje judo sport. Iza svega ovoga krije se uzrok kvalitete i ozbiljnosti rada kluba "Borsa" koji je jedan od priznatijih judo klubova na prostoru Europe, što potvrđuje činjenica da Judo klub "Borsa" ima prijateljske odnose sa 84 kluba iz 17 zemalja, za što su ponajviše zaslužni sami rezultati spomenutog kluba širom svijeta. U prilog ovome spominjemo i činjenicu da će ovogodišnji turnir "Borsa OPEN" svečano otvoriti predsjedavajući predsjedništva BiH dr. Dragan Čović uz gradonačelnika grada Mostara Ljubu Bešlića te premijera HNŽ Nevenka Hercega, koji će u jednom vremenskom intervalu nazočiti na turniru i gledati borbe, te je i to još jedan detalj koji nam jasno govori o važnosti ove manifestacije. Natjecanje bi po programu trebalo krenuti s borbama već u 10.00 sati, dok će ceremonija svečanog otvaranja biti oko 15.00 sati, u skladu s dolaskom dr. Dragana Čovića iz New Yorka u sarajevsku zračnu luku, te potom u Mostar na ceremoniju otvaranja "Borsa Open-a". Organizatori predviđaju da će biti ‘odrađeno' oko 2500 borbi, a po sadašnjim prijavama biti će najviše mladih natjecatelja u uzrastima od 12 do 16 godina.

Glavni sponzori Borsa OPEN-a su: Borsa, HT Eronet, AlfaTherm, Hotel Mepas, Inel, Moj taxi, Eurocompany.

Sponzori: Restoran Marinero, BC Oil -AC, X-fit, Autoprevoz-BUS Mostar, Saturn, Pizzeria Skripta, Štefanijino šetalište, AS Zoom, Arenta, Restoran Manđaria, restoran Karizma, ASM, Judo klub „BORSA" Mostar diskoteka Drugi Način, AS Plazza, City caffe, restoran Del Rio, Felicita, Caffe bar Gaga, Restoran Goranci, X Mobile, Copy Shop, Demas, restoran Karting, Xerses - Weider, caffe bar Jump Jump, Keš, Planinski biser, Pizzeria Primavera, pekarna Suncokret, Preciz (vage), Logos, Restoran Prestige, Union foods, diskotekta Pink Panter, Džida d.o.o Čitluk.