Najava borbe Miočića i Cormiera koja ledi krv u žilama: 'Umirovit ću se kao UFC prvak'

ufc, Stipe Miočić
Bliži se ludi vikend u srpnju. Nadamo se kako ćemo u subotu 7. srpnja igrati četvrtfinale na Svjetskom prvenstvu, a onda u noći na nedjelju svi zajedno biti za Stipu Miočića koji po četvrti put brani pojas UFC prvaka teške kategorije.

UFC 226 bit će uistinu spektakularan jer Danijel Cormier je velika američka zvijezda i aktualni prvak poluteške kategorije. Kako to obično biva, najpoznatija MMA organizacija izbacila je video najavu eventa i moramo priznati da je ovoga puta nadmašila samu sebe.

"Made to be Legends" ime je jedne od boljih najava koje smo vidjeli u posljednje vrijeme. I nema sumnje kako tri od četiri glavne zvijezde već jesu legende ili će to s vremenom svakako postati, dok Brian Ortega ima sve što je potrebno da bi im se pridružio.

No, Stipe Miočić i Daniel Cormier imaju priliku to postati već ovom borbom, koji god da u tome uspio, biti će pobjednik jedne od najvećih borbi u povijesti UFC-a. Možda ne financijski, možda ne promocijom, ali podaci govore svoje. Prvaci dvije najteže kategorije, jedan protiv drugog, prvi put u povijesti.

Stipe je uvjeren u svoju pobjedu, baš kao što je to bio i prije posljednje obrane naslova protiv Francisa Ngannoua.

"On može ispisati povijest, ali nažalost neće u tome uspjeti jer mu ja stojim na putu. Sve je meni to jasno, no ništa se neće promijeniti! Ponovno ćemo čuti ‘and still' i to ćete slušati svaki put kada se budem borio do kraja karijere. Umiroviti ću se kao UFC prvak", otkrio je Stipe popularnom MMA novinaru Arielu Helwaniju, prenosi Fightsite.

No, ništa manje vrijedna nije niti borba Maxa Hollowaya protiv jednog od najintrigantnijih boraca novijeg vremena, pravog kralja preokreta i čovjeku kojem je potreban djelić sekunde da pobijedi u borbi, pa čak i kada u njoj to tog trenutka uvjerljivo gubi.

Ovoga će puta Brian Ortega ispred sebe imati 25 minuta da pronađe taj trenutak. No, Max Holloway vlasnik je trenutno najduljeg pobjedničkog niza u UFC-u i svakako ga misli povećati na sretni broj 13.

Ma jedva čekamo taj ludi vikend. Nadamo se prvo Hrvatska u četvrtfinalu pa ostajemo budni uz Stipu Miočića!

dnevnik.hr