FOTO  Na Kupu Mostara 2015 preko 500 mladih judaša

judo kup mostar, Judo klub Hercegovac
Natjecanje je održano na 4 borilišta u 6 uzrasnih kategorija (od mlađih poletaraca pa sve do juniora). Organizatori turnira su bili Judo klub Mostar i Judo klub „Hercegovac" Mostar.
„Ovogodišnji Kup Mostara je ispunio sva naša očekivanja a i više od toga. Konkurencija je bila zaista dobra i okupljeni gledatelji su imali što za vidjeti. Zadovoljni smo kako je sve proteklo, no smatram da ima dosta prostora za napredak kako bi turnir bio još bolji i kvalitetniji. Ispred organizatora mogu reći da ćemo slijedeće godine zasigurno dovesti još više ekipa i natjecatelja, te da će slijedeće godine turnir biti proširen za još barem 3 zemlje i da će se odvijati na više od sadašnja 4 borilišta. Slijedeće godine ćemo proširiti i nagradni fond iako ni ove godine nije bio siromašan. Podijelili smo 400-tinjak medalja i diploma te čak 23 pehara, kako pojedinačnih tako i ekipnih. Što se tiče našeg judo kluba „Hercegovac" mi nismo bili u konkurenciji ekipnih pehara, odnosno kao domaćini smo se „izmakli" te ostavili gostima više prostora za nagrade. Inače Judo klub „Hercegovac" je osvojio 67 medalja na ovom turniru, 22 zlatne, 18 srebrenih 27 brončanih medalja. S ovim brojkama bi bili ubjedljivo prvo mjesto da smo konkurirali za nagrade, te bi bili najbolja ekipa u čak tri uzrasne kategorije i to mlađi poletarci i poletarke, stariji poletarci i poletarke te mlađi dječaci i djevojčice. Unatoč ovakvim brojkama treneri koji su vodili našu ekipu Mile Brkić i Borna Grubišić nisu prezadovoljni učinjenim jer smatraju da je bilo borbi koje nipošto naši članovi nisu smjeli izgubiti. No sezona je tek krenula naši borci tek „pale motore" i vjerujemo kako ćemo sve nedostatke i mane nadoknaditi u trenažnom procesu koji slijedi", izjavio je predsjednik i jedan od trenera „Hercegovca" Marko Zrimšek.
Rezultati s Kupa Mostara 2015
Ukupni ekipni plasman
1. Borsa Mostar
2. Bosna Sarajevo
3. Crnogorac Cetinje
4. Berkovići
5. Braća Lukač

Najbolja ekipa mlađih poletaraca/ poletarki: Judo klub Crnogorac Cetinje
Najbolja ekipa poletaraca i poletarki: Judo klub Bosna Sarajevo
Najbolja ekipa mlađih dječaka i djevojčica: Judo klub Bosna Sarajevo
Najbolja ekipa starijih dječaka i djevojčica: Judo klub Borsa Mostar
Najbolja ekipa kadeta i kadetkinja : Judo klub Borsa Mostar
Najbolja ekipa Juniora i Juniorki: Judo klub Borsa Mostar

Najuspješniji natjecatelji
Najuspješniji mlađi poletarac: Lipovina Filip (Crnogorac Cetinje); Najuspješnija mlađa poletarka : Teodora Vlahović (Kipa Podgorica); Najuspješniji poletarac : Luka Govedarica (Igalo); Najuspješnija poletarka : Una Šoajder (Crnogorac Cetinje); Najuspješniji mlađi dječak : Dino Hajro (Bosna Sarajevo); Najuspješnija mlađa djevojčica: Marija Šukić (Berkovići); Najuspješniji stariji dječak : Fazlić Dino (Braća Lukač); Najuspješnija starija djevojčica: Lana Drobac (Split); Najuspješniji kadet: Karlo Tomas (Borsa); Najuspješnija kadetkinja: Anđela Samardžić (Berkovići); Najuspješniji junior: Jure Čebuljić (Split); Najuspješnija juniorka: Ivana Mandarić (Split)