FOTO/VIDEO  Mostarskoj Borsi tri medalje sa 8. Kupa Mokošice

judo Mokošica

Sudjelovalo je oko 150 natjecatelja iz dvadeset klubova sa područja pet država (Crna Gora, Makedonija, Albanija, Bosna i Hercegovina i Hrvatska). Natjecanje je bilo organizirano za mlađe uzraste i to za dječake i djevojčice rođene 2001. i mlađe (U12 i U14).

Iz Bosne i Hercegovine sudjelovala su dva judo kluba i to Judo klub Leotar iz Trebinja i Judo klub Borsa iz Mostara. Mostarski klub predstavljalo je sedam članova koji su osvojili tri medalje. Srebrenu medalju osvojio je Luka Cvitković u kategoriji -46 kg (U14) koji je u prvoj borbi bio bolji od Tonija Čovića iz Hrvatske, a u narednoj borbi Luka je svladao Filipa Popović iz Trebinja. Obje borbe Luka je dobio sa 10:0 i to u samo par sekundi. U finalu Luku se borio protiv Filipa Markovića iz Crne Gore od kojega je izgubio nakon odlične borbe.

Brončane medalje osvojili su: Ana Marić u kategoriji djevojčica U14 do 40 kg i Domagoj Jozeljić u kategoriji mlađih dječaka U12 do 42 kg.

U borbama za medalju poraženi su: Blaž Naletilić (-38 kg U14), Mirko Zelenika (-38 kg U14), Davor Jozić (-46 kg U14) i Lovre Pinjuh (-42 kg U12), koji su se i nakon odličnih borbi morali zadovoljiti petim mjestom.