FOTO  Mostarskoj Borsi deset državnih prvaka ove godine

judo borsa

Na prvenstvu države judo klub Borsa je opet u samom vrhu. U sveukupnom poretku juniora i juniorki zauzeo je visoko 2. mjesto, odmah nakon Judo kluba "Bosna" iz Sarajeva.

Prvenstvo je okupilo sve kvalificirane natjecatelje iz sva tri judo saveza BiH, a Judo savez BiH službeno broji preko 60 registriranih klubova.

Prvaci Bosne i Hercegovine iz Judo kluba Borsa su: Aljoša Čvoro u kategoriji juniora do 60 kilograma, te Monika Zadro u kategoriji juniorki do 44 kilograma.

Na prvenstvu države medaljama su se okitili i: SREBRO: Ana Ujdur i Josipa Brvenik. BRONCA: Jozo Zovko, Marija Naletilić, Sara Prkačin i Mario Jozeljić.

Judo klub Borsa je u ovoj kalendarskoj godini nastupao na 3 državna prvenstva, te sada broji 10 osvajača zlatnih medalja. U listopadu ove godine biti će upriličeno i državno prvenstvo za ml. seniore, na kojem se očekuje uspješan ishod mostarskog kluba.

Napomenimo da je judo klub "Borsa" na spomenutom prvenstvu protekle godine bio 2. mjesto u ukupnom poretku.

Memorijal Mario Zebić - Kaštel Sućurać

Na tradicionalno održanom turniru u Kaštel Sućurcu, nastupalo je 350 natjecatelja iz 26 klubova i 4 države, a Borsa se predstavila sa 13 natjecatelja.

Medalje su osvojili: ZLATO: Andrey Marchenko, Magdalena Frljić, Vito Slokar i Matea Čarapina. SREBRO: Antea Zovko. BRONCA: Marijeta Anđelić, Noa Skoko, Katja Jurić, Marko Soldo i Jan Mutilović.

Trofej Vršca

Na natjecanju održanom u Vršcu natjecalo se oko 600 natjecatelja i 15 zemalja. Medalje iz Jk Borsa osvojili su: Petar Ivanišević (bronca) i Ivan Nikolić (bronca).