FOTO/VIDEO  Mostarska Borsa osvojila 11 medalja i 6 pehara na Državnom prvenstvu u Vitezu

... za starije dječake i djevojčice i juniore i juniorke. Natjecanje je privuklo veliki broj klubova iz cijele BiH, a pravo nastupa su imali natjecatelji koji su u proteklom mjesecu na kvalifikacijskim turnirima izborili nastup na jučerašnjem natjecanju.

Mostarsku Borsu predstavljalo je 17 natjecatelja koji su u odličnim borbama pokazali da spadaju u sam vrh bosanskohercegovačkog juda. Borsa se u Mostar vratila bogatija za novih 5 prvaka Bosne i Hercegovine, a čak 8 članova ovoga kluba predstavljat će svoj klub, grad i državu na prvenstvu Balkana u Turskoj.

Mostarci su osvojili 11 medalja i 6 pehar što je izuzetno veliki uspijeh ovoga kluba. Starije djevojčice Borse proglašene su najboljom ekipom Bosne i Hercegovine, a medalje za Borsu su osvojili:

Zlatne medalje su osvojili:
- Marija Zelenika -40 kg (Starije djevojčice)
- Mia Maksumić -44 kg (Starije djevojčice)
- Josipa Bošković +63 kg (Starije djevojčice)
- Jozo Zovko -50 kg (Stariji dječaci)
- Petar Zadro -66 kg (Juniori)

Srebrene medalje su osvojili:
- Jure Zovko -46 kg (Stariji dječaci)
- Karlo Tomas -55 kg (Stariji dječaci)
- Petar Logara -73 kg (Juniori)

Brončane medlje su osvojili:
- Valentina Mihić -57 kg (Juniorke)
- Ivana Šunjić -63 kg (Starije djevojčice)
- Domagoj Marić -66 kg (Juniori).

Ivan Cvitković je izgubio borbu za medalju te zauzeo 5. mjesto, dok su: Rijad Maksumić, Amar Maksumić, Ante Čuljak, Vedran Marić i Tomislav Vučić poraženi u 1. odnosno 2. kolu.

Trener Borse Željko Zadro, Franjo Zadro, Viktor Zovko i Leo Zovko su prezadovoljni rezultatima njihovih boraca i nadaju se da će oni koji predstavljali klub u Turskoj kao i jučer u Vitezu prikazati odlične borbe.

Da podsjetimo da su članovi Borse protekli mjesec osvojili i prvo mjesto ekipno u konkurenciji kadeta te osvojili 13 medalja (3 zlatne medalje, 2 srebrene medalje i 8 bronzanih medalja).

Ostale borbe možete vidjeti na Youtube kanalu Judo kluba Borsa.

Hercegovina.info