FOTO  Mostarska Borsa najbolja ekipa ekipnog natjecanja Trofeja Vršac 2016.

borsa na natjecanjima
Nastup su zabilježili na "Trofeju Vršca" u gradiću uz samu Rumunjsku granicu, "Salona OPEN-u" u Solinu, Balkanskom prvenstvu za kadete (Kikinda), te Europskom kupu u Liebnitzu (Austrija) za juniore.

"Trofej Vršca" okupio je džudaše iz 8 zemalja, natjecalo se čak 670 natjecatelja iz 50 klubova, a Borsina je kvaliteta i u toj silnoj konkurenciji opet isplivala do samog vrha osvojivši 19 medalja i ĉak 3 pehara. JK Borsa je na ovom turniru imao 16 svojih predstavnika, a u sveukupnom poretku zauzeo je 3. mjesto, odmah iza domaćina Lokomtive i Dinama iz Pančeva, dok je na ekipnom natjecanju (mješovito M/Ţ) za natjecatelje do 18 godina JK Borsa na ovom turniru osvojio 1. mjesto svladavši u finalu domaćine Lokomtivu rezultatom 3-2. Također, treći pehar Borsi je pripao za najuspješnije ml. kadetkinje na turniru.

Osvajači medalja su:
Zlato: Josipa Brvenik, Monika Zadro, Martino Ćorić, Jozo Zovko (+ zlato ekipno), Marija Zelenika (zlato ekipno). Srebro: Sara Prkačin, Sara Simić, Monika Zadro (dupli start), Dragica Zovko, Marino Dugandžić, Ana Ujdur.
Bronza: Dragica Zovko (dupli start), Ana Zovko, Aljoša Čvoro, Marino Dugandžić (dupli start), Ana Ujdur (dupli start), Mia Maksumić (+ zlato ekipno).

"Salona OPEN" održan u Solinu ovog vikenda okupio je 570 džudaša iz 54 kluba i 8 država. Borsa je na ovom turniru imala 6 svojih predstavnika, a osvajači medalja su:

Zlato: Mirko Zelenika.
Srebro: Luka Cvitković.
Bronza: Karlo Tomas (bronza i u konk. starijih), Mario Jozeljić (bronza i u konk. starijih) i Ivan Jozeljić.Svoj nastup članovi kluba Borsa zabilježili su i u sklopu reprezentacije na dva natjecanja, na prvenstvu Balkana za kadete nastupili su Jozo Zovko i Mia Maksumić. Jozo Zovko, nositelj već jedne medalje s prvenstva balkana, i ove je godine bio nadomak medalje zauzevši na kraju solidno 5. mjesto na Balkanu za natjecatelje do 18 godina.

Zovko je pobijedio predstavnika Makedonije i Crne Gore, dok je u polufinalu poražen od aktualnog prvaka Balkana reprezentativca Srbije. U borbi za 3. mjesto od Zovke je uspješniji bio predstavnik Turske. Petar Zadro nositelj zlatnog odličja s proteklog Europskog kupa za juniore (Lignano - Italija) nastupio je na EJU kupu u Liebnitzu, no, ovog puta je ušao tek među 16 najboljih.

Judo klub "Borsa" je do sada (u 2016. godini) nastupio na 26 judo turnira održanim u Sloveniji, Italiji, Austriji, Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i BiH, a osvojili su ukupno 280 odličja. U tijeku je proces organizacije velike sportske smotre u gradu na Neretvi, a već poznati "Borsa OPEN" ove godine, u listopadu, bi mogao biti najjaĉi judo turnir u Jugoistočnoj Europi koji će okupiti preko 1000 mladih sportaša iz preko 20 zemalja. Potencijalne zemlje koje bi ove godine mogle doputovati u Mostar su: Slovenija, Italija, Češka, Poljska, Srbija, Makedonija, Turska, Švedska, Nizozemska, Velika Britanija, Ukrajina, Grčka, Litva, Latvija, Hrvatska, Slovaĉka, Albanija, Bugarska, Rumunjska, Austrija, Njemačka i domaćini BiH.

Zbog velikog broja prijavljenih zemalja sudionica i alarmantih troškova koje iziskuje ovako velika manifestacija, članovi organizacijskog odbora turnira, vjeruju da će vlast i državne instititucije podržati i potpomoći organizaciju spomenutog događaja. Judo klub "Sarkaya" iz Turske sa željom da bude jedna od najbolje tri ekipe Borsa OPEN-a, u Mostar će doputovati sa 46 svojih najboljih natjecatelja. JK Sarakaya je jedan od najboljih judo klubova u Turskoj.