Mostarcu Petru Zadri 5. mjesto na Europskom prvenstvu u Estoniji

... poražen je u 1. kolo od Zaura Ramazanova iz Rusije u kategoriji -73 kilograma, dok je Petar Zadro bio samo na korak do osvajanja medalje, ali je ipak poražen u borbi za treće mjesto od predstavnika Gruzije Kobe Mchedlishvila.

U prvoj borbi Petar Zadro je pobijedio predstavnika Švicarske Timu Allemanna, dok je u drugom kolu Petar bio bolji od predstavnika Slovenije Jaka Bizjaka. U borbi za polufinale Petar je pobijedio predstavnika Poljske Pawela Wawrzyczeka.

U polufinalu Petar se susreo sa predstavnikom koji nastupa pod IJF-om Akilom Gjakovim. U dosta izjednačenoj borbi na kraju je slavio Gjakov i plasirao se u finale.

Zadro je morao u borbi za medalju pobijediti predstavnika Gruzije Kobu Mchedlishvila, ali je očito prethodna borba ostavila na Petru dosta umora tako da se na kraju član Borse Petar Zadro morao zadovoljiti 5. mjesto na Europskom prvenstvu u Tallinu.

Napomenimo da je Petar Zadro u protekle tri godine u samom vrhu Europkog sporta, općenito. Osvajao je medalje po mnogim europskim kupovima širom Europe, te je u grad Mostar donio prvu medalju što se tiče Europskih prvenstava u olimpijskim sportovima u poslije - ratnom razdoblju.

Podsjetimo, da je mladi Zadro protekle godine osvojio srebro na Europskom prvenstvu u Baru, te je od strane olimpijskog komiteta BiH dobio priznanje kao najperspektivniji mladi sportaš ove države kao i priznanje „Mlada nada" Bh. sporta.

„Zadovoljni smo Petrovim nizom uspjeha, tako da nemožemo kriti zadovoljstvo ni za ovo visoko 5. mjesto na prvenstvu Europe. Kada razmislimo i shvatimo da je Judo promaknut na 3. stupanj Olimpijskih igara onda nam je svakako jasno o kakvom sportu se radi, a biti među najboljima baš u takvom masovnom sportu velika je stvar i za Petra, i trenera, a i za cijeli naš kolektiv koji iz dana u dan masovno raste.", kazao nam je Petrov brat Franjo Zadro inače trener u Judo klubu Borsa.

Petar Zadro nema mnogo vremena za predah jer ga već početkom srpnja očekuje Utrecht (Nizozemska) gdje će od 10. do 20.07. ove godine biti sudionik Olimpijade mladih. Nakon toga Petar će nastupiti i na Svjetsko prvenstvo u Sjedinjenim Američkim Državama sredinom kolovoza.

Hercegovina.info