Mostarac Srđan Ajvaz zlatni na judo turniru u Austriji

srđan ajvaz
Colop Judo Masters, Wels-Austrija 2016
Članovi Neretve su nastupili u Austriji na Colop Mastersu gdje je sudjelovanje uzelo preko 500 natjecatelja iz 40 klubova iz AUT, CZE, CRO, ROU, BiH, SVK i HUN. Judo klub „Neretva" i na ovom turniru je imao 7 predstavnika, koji su uspjeli osvojiti 6 medalja, 4 pojedinačna pehara i Pehar za ekipno 3 mjesto od ukupno 40 ekipa. Galebovi sa Neretve ekipno su uspjeli ostaviti iza sebe mnogo veće i organiziranije europske klubove.

Najistaknutiji u redovima mlađih kadeta bio je član mostarske Neretve, Srđan Ajvaz koji je nastupio u kategoriji do 81 kg. On je imao 3 borbe, a koje su sve završavale u njegovu korist. Prvu borbu imao je protiv Angelov Petra (AUT) kojeg je pobijedio u drugoj minuti na Ippon. Potom u polufinalnoj borbi pobjeđuje Korthauer Philipa (AUT) na osai-komi,a u finalnoj borbi pobjeđuje na izvrstan Harai-goshi, Gall Eduarda (CZE).

Osvojene medalje u Welsu (AUT):
Zlato:
- Stjepan Salmanić -42 kg (U12) + Pehar
- Srđan Ajvaz -81 kg (U16) + Pehar
- Ante Galić -73 kg (U18) + Pehar

Srebro:
- Karlo Križanac -50 kg (U12)

Bronca:
- Domagoj Pušić -42 kg (U14)
- Mate Smiljanić -46 kg (U16)

16. Pokal Dupleka, Maribor-Slovenija 2016
Prvi nastup članovi kluba su imali u Mariboru, na „16. Pokalu Dupleka" gdje je nastupilo preko 500 natjecatelja iz CRO, AUT, BiH i SLO. Naš klub je nastupio sa 7 natjecatelja, a osvojeno je 6 medalja i 1 pehar. Ukupno su osvojene 4 zlatne, 1 srebrena i 1 brončana medalja. Najbolji se i ovaj put pokazao naš kadet, Ante Galić u kategoriji do 66 kg.

Mora se naglasiti kako je ovaj turnir posebno za kadete bio vrlo jak jer je ujedno bio i službeni kadetski slovenski turnir. A u ukupno plasmanu završili smo ekipno na 5 mjestu od ukupno 36 klubova.

Izvrsnim su se pokazali i drugi natjecatelji koji su također bili sjajni, a to su Korina Džidić, Stjepan Salmanić, Karlo Križanac, Mate Smiljanić i Domagoj Pušić.

Osvojene medalje u Mariboru (SLO):
Zlato:
- Korina Džidić -36 kg (U10)
- Stjepan Salmanić -42 kg (U12)
- Karlo Križanac -50 kg (U12)
- Ante Galić -66 kg (U18) + Pehar

Srebro:
- Mate Smiljanić -46 kg (U14)

Bronca:
- Domagoj Pušić -42 kg (U14)

Ovim putem želimo se zahvaliti našim sponzorima koji su nam omogućili da odemo na ova dva veoma jaka turnira: Restoranu "Marinero" Mostar, Promark Mostar, Građevinar Mostar, Europapier Hercegtisak Široki Brijeg, stoji u priopćenju koje je stiglo iz Judo kluba Neretva Mostar.