FOTO  Mostarac Petar Zadro briljirao na Olimpijadi mladih u Nizozemskoj

... Utrecht-u. Petar je do fantastičnog rezultata došao pobjedama nad PoljakomWawerzyczek Pawelom, Turčniom Kilinic Recep, Moldavecm Burlac Danom te velikom pobijedom u polufinalnoj borbi protiv Slovenca Luke Harpha.

U gustoj finalnoj borbi između Petra Zadre i Rusa Chasygov Imaila igrale su ulogu fantastične i atraktivne akcije, no na kraju regularne borbe Rus je bio u bodovnoj prednosti te odnio pobijedu.

Mostarac zasigurno može biti zadovoljan ostvarenim uspjehom kojim je još jednom upisan u povijesne knjige bh. sporta. Ovo je također još jedan dokaz vrlo kvalitetnog rada sportskog kolektiva judo kluba "Borsa".

Naglasimo da je veliki judo trener iz austrijskog Beča A. Weichinger već prije dvije godine proglasio Petra najperspektivnijim džudašom svoje kategorije, te također smjestio Borsinu judo školu u sam vrh Europe!

"Prezadovoljni smo Perinim uspjehom na olimpijskoj smotri za mlade. Lagao bih kada bih rekao da nisam očekivao medalju. Petar je veliki talent, a svoj talent "brusi" na pravom mjestu, u vrlo kvalitetnom klubu koji neprestalno raste. Moj otac se pobrino kroz vrlo zanimljiv trenažni proces da Petar bude maksimalno spreman za ovo veliko natjecanje, kockice su se posložile i medalja je tu. Još jedna velika medalja dolazi u grad Mostar.", kazao je za Hercegovinu.info Petrov brat i seniorski reprezentativac Franjo Zadro.

Olimpijada mladih koja se održaje svako dvije godine za sportiste do 18 godina, i to u: atletici, judo-u, gimnastici, biciklizmu, tenisu, rukometu, košarci i plivanju otvorena je 14.07., a traje punih sedam dana.

BiH reprezentaciju predstavljaju četiri sportaša. Petrova medalja je 3. medalja za BiH u povijesti Eyof-a! Napomenimo kako je Petar prošle godine proglašen najperskeptivnijm sportistom Bosne i Hercegovine, kao i mladom nadom bh. sporta.

Petar Zadro za 15 dana putuje u Sjedinjene Američke Države gdje će nastupiti na svijetskom prvenstvu za borce do 18 godina.

Hercegovina.info