FOTO  Mostarac Petar Drežnjak dodatnim kvalifikacijama izborio put na Europsko prvenstvo u tajlandskom boksu

Petar Drežnjak, turnir

...u tajlandskom boksu za Hrvatske reprezentativce. Cilj turnira je bio kako su potvrdili čelni ljudi iz saveza da se testira forma reprezentativaca i odabere što bolji kandidat po kategoriji za nadolazeće Europsko prvenstvo u tajlandskom boksu koje se održava u Splitu od 22. do 29 listopada ove godine. Na turniru je nastupao i Petar Drežnjak član kluba tajlandskog boksa Hunter iz Mostara. Iako već drugu godinu zaredom osvaja prvo mjesto u kategoriji +91 (super teška kategorija), Petar je morao da odradi dodatnu provjeru kvalifikacijskim mečom.

U prepunoj dvorani u Gospinom polju ispred Petra je stajao domaći borac Hrvoje Slade. U jako teškoj borbi Petar je slavio klasičnim nokautom u trećoj rundi čime se priključio timskom kolegi Marinu Čarapini koji je već standardni prestavnik Hrvatske reprezentacije u tajlandskom boksu.

Petar i Marin nisu imali mnogo vremena za odmor te su se odmah priključili pripremama reprezentacije koji se održavaju već drugu godinu za redom od 20. do 27 travnja u hotelu The View u Novom Vinodolsku, a na poziv i u organizaciji Zagrebačkog Saveza Tajlandskog Boksa. Prema prošlogodišnjem iskustvu očekuje se 15 - 20 sportaša i sportašica.

Idejni začetnici ovog projekta su, Emil Zoraj poznati bivši borac, a sada tehnički direktor ZSTB-a, te Igor Ivan Jordanić dopredsjednik ZSTB-a .
U radu projekta sudjelovati će i izbornik nacionalne reprezentacije Branko Cikatić.