Mostarac Emil Markić u borbi za internacionalnu titulu

Emil Markić, boks, Mostar, Marin Čarapina, Emil Markić, boks, Emil Markić, Sombor, borba, boks, Balazs Horvath, Emil Markić, Balazs Horvath, Emil Markić, Emil Markić, boks, adil rusidi, Emil Markić, Emil Markić
... a danas profesionalni boksač sa 25 mečeva (24 pobjede i jednim izgubljenim mečem) Emil Markić, koji nastupa u kategoriji do 79 kg, trenutno zauzima 65 mjesto na svjetskoj rang listi u svojoj kategoriji i važi za jednog od boksera koji bi mogli ostaviti svoj trag u profesionalnom boksu.

Zahvaljujući svemu navedenom, Markić je dobio poziv od WBO (World boxing organization) da se bori za internacionalnu titulu na Novom Zelandu 6. svibnja  ove godine protiv Umara Salamova iz Rusije, priopćeno je iz Saveza profesionalnog boksa BiH.

- Spreman sam, znam kakav je Salamov boksač i svjestan sam o kakvom meču se radi. Jedva čekam da uđem u ring i pokažem što mogu, jer ipak je ovo meč za WBO titulu - istakao je Emil Markić.

Salamov s 18 pobjeda u isto toliko mečeva (13 pobjeda nokautom) zauzima 18 mjesto na svjetskoj rang listi što mu daje statističku prednost, ali Markić je već nekoliko puta iznenadio i pobijedio u mečevima gdje su protivnici bili favoriti.

Dnevni list