Mostarac Emil Markić 8. prosinca boksa za upražnjenu WBO europsku titulu

Emil Markić, boks, Mostar, Marin Čarapina, Emil Markić, boks, Emil Markić, Sombor, borba, boks, Balazs Horvath, Emil Markić, Balazs Horvath, Emil Markić, Emil Markić, boks, adil rusidi, Emil Markić, Emil Markić
Mostarski profesionalni boksač koji nastupa pod hrvatskom zastavom, Emil Markić (28-2-0) će 8. prosinca 2018. godine u njemačkom gradu Hamelnu u organizaciji "Kety box promotion" i "M. H boxing" napasti će upražnjeni WBO europski pojas

Markićev protivnik u poluteškoj kategoriji bit će domaći boksač Kavin Gebhard (18-1-0). Markić ima profesionalni skor od dvadeset osam pobjeda i dva poraza te je u ovom dvoboju nedvojbeno favorit. Osim što će napasti spomenuti naslov, ujedno će i napasti titulu prvaka Europe prema WBU verziji.

Markić se za svoj trideset i prvi profi meč priprema u boksačkom klubu "Mostar" i ističe da je spreman i motiviran za ovaj vrlo bitan nastup.

"Uvijek sam u sali, treniram jer nikad ne znam kad se može ukazati prilika za meč. Mogu obećati da ću kao i uvijek do sada dati sve od sebe", rekao je Markić uoči nastupa.

Emil Markić je trenutačno 33. boksač svijeta prema uglednom BoxRecu u svojoj poluteškoj kategoriji. Ujedno je i najbolje rangirani hrvatski boksač u toj diviziji.

Na istoj priredbi uz Markića u ringu će se naći Dilan Prasović (10-0) iz Crne Gore, koji napada pojas prvaka Europe po WBO verziji u teškoj kategoriji i još jedan Crnogorac Predrag Radošević (32-2) koji će ovom prilikom napasti titulu prvaka svijeta po WBF verziji u supersrednjoj kategoriji.

fightsite.hr