Mirko Filipović pobjedio Barryja u spektakularnoj borbi

cro cop, cro cop, Mirko Filipović, Mirko Filipović, Mirko Filipović, IGF, Satoshi ishiija, Mirko Filipović, cro cap, cro cop, Mirko Filipović Cro Cop, Mirko Filipović crocap, cro cap, cro cop, Mirko Filipović, Mirko Filipović crocap, doping, cro cop, Mirko Filipović Cro Cop, MMA borba, Mirko Filipović, cro cop

Iako se borba najavljivala kao presudna za nastavak karijere Mirka Filipovića u oktogonima UFC-a, iz usta sukomentatora Nove TV Slavena Vujića mogli smo neslužbeno čuti kako je Cro Cop već odlučio borbu za prestižni pojas u ovoj organizaciji prepustiti mladim lavovima, neovisno o rezultatu ovog meča, piše net.hr.

Sudar 30-godišnjeg kickboxera Patricka Barrya i našeg Mirka počeo je prilično žestoko. Već nakon tridesetak sekundi Cro Cop se našao na stražnjici. Nije izgledalo opasno, no čini se da su Barryjeve promjene garda zbunile Filipovića pa se ista scena ponovila i nakon drugog desnog krošea. Ovaj put Barry je dobro pogodio Mirkovo lijevo oko što je rezultiralo velikim podljevom na kraju prve runde.

U drugu rundu Cro Cop je ušao mnogo odlučnije te uspio povezati nekoliko dobrih udaraca. Uslijedilo je bacanje u parter gdje Mirko nije uspio iskoristiti svoju dominantnu poziciju. Barry se uspio izmigoljiti iz ruku našeg gladijatora, a u ponovljenom pokušaju izgledalo je kao da nije bilo dovoljno snage da se borba već tada privede kraju gušenjem.

Treća runda protekla je većim dijelom u bezuspješnom izmjenjivanju high-kickova, ali sve se zakuhalo pred sam kraj. Nakon nekoliko dobro plasiranih udaraca Mirko je oborio protivnika i zadao mu seriju teških udaraca u glavu. Žilavi Barry i dalje je pružao otpor, ali se dovoljno otvorio kako bi ga Filipović uhvatio u polugu iz koje nije bilo spasa te je meč okončan gušenjem s leđa.

Sretan zbog velike pobjede Mirko je isijavao dobro rasploženje i, nakon uobičajene zahvale vjernim gledateljima u domovini, večer je završio šalom na račun UFC-ova predsjednika Dana Whitea kojem je poručio kako se nada da nakon ovakve borbe neće biti škrt i da će premije biti dobre.

D.Č./net.hr