FOTO  Međunarodno kickboxing natjecanje 'Croatia Open 2012 - Christmas Cup'

tekst i foto: www.nasice.com

Kao organizator ovog vrlo prestižnog natjecanja je bio osječki kickboks klub "Sveti Duh" u suradnji sa Hrvatskim kickboxing savezom. Pokrovitelj ovog natjecanja je gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo koji ovo natjecanje i svečano otvorio.


Samo natjecanje je započelo u subotu u jutarnjim satima oko 10 sati nakon što su svi prošli vaganja i potvrdu nastupanja te ostale formalnosti. Prema podacima koje smo dobili nastupilo je oko 500 natjecatelja iz klubova cijele Hrvatske, ali i nekoliko klubova iz susjednih zemalja. Prisutni su mogli uživati u disciplinama semi contact, light contact i low kick dok je u večernjim satima održano nekoliko borbi po K1 pravilima.

Voditeljica večernjeg programa koje je započelo oko 20 sati Vlatka Pokos najavila je osam borbi i to pet finalnih borbi iz programa "Croatia Open 2012." i tri borbe između reprezentacije Hrvatske i Francuske.

Iako su organizatori htjeli imati borbu večeri između amaterskog europskog i svjetskog prvaka u low kicku Luke Šimića iz kluba KK Sveti Duh, protiv svjetskog profesionalnog prvaka u toj disciplini u kategoriji do 85.1 kg, Francuza marokanskog podrijetla Abderrahima Chafaya do te borbe nije došlo. Razlog tomu je taj što je prije nekoliko dana Šimić ozlijedio ligament lijevog ramena.

Kako bi gledateljima ipak omogućili što bolji spektakl, organizatori su umjesto ozlijeđenog Šimića opasnom francuzu suprotstavili Marina Rosu. U vrlo neizvjesnoj borbi koja je uslijedila po K1 pravilima u tri runde, u kojoj su teški udarci padali na obje strane, aktualni svjetski prvak Abderrahim Chafay je ipak pokazao nijansu više te tako pobijedio na bodove jednoglasnom sudačkom odlukom odličnog Marina Rosu iz kluba "Svet Duh".

Uz ovu borbu večeri Francuzima su se suprotstavili Ivan Zidar iz Osijeka u disciplini low kick do 67 kilograma i aktualni svjetski prvak u superteškoj kategoriji Splićanin Dino Belošević u kategoriji više od 91 kilogram i sa zadovoljstvom možemo reći kako su oba boraca slavila nakon jednoglasne sudačke odluke.

Kako je rekao i sam predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza Tomislav Bilandžić:
"Želja nam je svakako bila da u Osijek dovedemo što kvalitetnije borce te u isto vrijeme omogućimo gledateljima da mogu uživati u što boljim borbama. Baš zbog toga smo i osigurali besplatan ulaz za sve gledatelje te tako i na ovaj način pokušali dati što bolju podršku našim borcima."