FOTO/VIDEO  Mayweather slavio protiv McGregora

Floyd Mayweather, Conor McGregor
Floyd Mayweather slavio je protiv Conora McGregora tehničkim nokautom u 10. rundi! Amerikanac je stigao do 50. pobjede u karijeri, čime je postao najuspješniji boksač svih vremena, nadmašivši Rockyja Marciana koji je karijeru završio s 49-0.

Mayweather je izgubio prve tri runde, ali je tijekom istih imao plan.

"Pustili smo ga da se ispuca u prvih nekoliko rundi. To je bio plan".

Mayweather - McGregor, 10. runda, tehnički nokaut

Od četvrte runde na dalje više manje je samo jedan čovjek postojao u ringu. Malo po malo Mayweather je ubacivao u brzine više, a McGregor je postajao sve umorniji i umorniji. Kritične runde uslijedile su nakon sedme, jer su tada noge Irca izgledale vrlo "gumeno". Sudac je prekinuo borbu početkom 10. runde, nakon što je Mayweather upucio najveću seriju svojih udaraca.

"Bio sam umoran, no to ne znači da ne mogu. Sudac je trebao pustiti još malo, pustiti da me obori na pod", komentirao je McGregor nakon meča.

Možda je i bio u pravu, jer Mayweather nije poslao Irca, kojem je ovo bio boksački debi, u nokdaun, a sudac je prekinuo dvoboj. Navodno ga je spasio težeg nokauta, no navijači koji su platili ulaznice su upravo to došli vijedit - NOKAUT!

U svakom slučaju, da je borba trajala šest rundi, možda bi navijači bili zadovoljni, jer ovako izgleda da je nakon te šeste runde, kada su suci po prvi put jednoglasno dali rundu Mayweatheru, Conor McGregor samo preživljavao u ringu. MMA borci jednostavno nemaju tu izdržljivost da se nose s boksačima u ringu 12 rundi po tri minute.

Mayweather je iskoristio preko 20 godina iskustva bavljenja profesionalnim boksom, iskoristio je svoju savršenu tehniku i nevjerojatnu izdržljivost s 40 godina na leđima da upiše posljednju pobjedu svoje karijere!

"Ovo je bila moja posljednja borba. Ovo je definitivno kraj".

Recimo i da su se borci na kraju dvoboja zagrlili i izrazili poštovanje jedan prema drugome, što nije bio slučaj u pripremama za ovaj dvoboj.

McGregor se kao MMA borac nije osramotio u svom debitantskom nastupu u boksačkom ringu. Štoviše dobio je nekoliko rundi i pokazao da je do neke granice to sve ipak samo borba. Međutim jasno je da MMA borcima nije mjesto u ringu, pogotovo ne protiv naboljih boksača današnjice, odnosno najboljim boksačem svih vremena u svojoj diviziji.

Jedno je sigurno, obojica odlaze kući zadovoljni s 200+ (Mayweather), odnosno 100+ (McGregor) milijuna dolara na bankovnom računu.