Maša Martinović osvojila zlato na EP i time se plasirala na Europske olimpijske igre!

maša martinović
Ponosna sam što sam slušala hrvatsku himnu. Uoči borbe osjećala sam se mirno, kao da ništa ne može krenuti loše, rekla je hrvatska karatašica Maša Martinović. S takvim nastupom teško da je moglo krenuti na loše. Maša je u finalu EP-a u Istanbulu u kategoriji iznad 68 kilogramapobijedila domaću predstavnicu Meltem Hocaoglu 8-0! Bio je to njezin prvi pojedinačni nastup na velikom natjecanju.

Još ne znam kako se osjećam. Kasnije će mi tek doći osjećaji, sad mi je još prerano. Imala sam samopouzdanja i nikad lakše nisam pobijedila. Bila sam sigurna u sebe, malo sam promijenila taktiku iz prijašnjih borbi i uspjelo je. Ključno je bilo naći ravnotežu između nevjerojatne volje za pobjedom i mirnoće potrebne za finale - dodala je Maša, koja trenira u karate klubu Hercegovina-Zagreb - piše 24sata.hr.

Do zadnjeg trena strahovalo se hoće li biti financijske potpore za odlazak hrvatskih karataša na Europsko prvenstvo u Istanbul. Hrvatski olimpijski odbor uplatio je novac. Maša Martinović danas je postala europska prvakinja.

Maša se ovom pobjedom, petom na prvenstvu u Istanbulu, plasirala i na Europske olimpijske igre u Azerbajdžanu.