MARKO ZRIMŠEK Klubovi širom regije žele ostvariti suradnju s nama

JK Hercegovac, obljetnica, Mostar, judo klub, Marko Zrimšek

Najstariji judo klub u Mostaru, JK Hercegovac imao je jako uspješnu 2019. godinu u kojoj je sa odličnim rezultatima postao prepoznatljivo ime u cijeloj regiji. Klub koji bez prestanka radi od 1963. godine iz sezone u sezonu je sve bolji. Trenutno broji blizu 150 članova koje vode treneri Mile Brkić i Marko Zrimšek.

Povodom 56-og rođendana JK Hercegovac razgovarali smo s trenerom Markom Zrimšekom magistarom kineziologije. Rekao je kako su zadovoljni napretkom kluba, ali su postavili visoke ciljeve te vjeruju u još uspješniju novu sezonu.

Judo klub Hercegovac niže pobjede i medalje, godišnje odrade između 45 i 50 natjecanja, a treneri su već pripremili kalendar natjecanja za sljedeću godinu za sve uzraste.

“Kad je riječ o ovogodišnjim rezultatima prvo što izdvajamo je prvenstvo Balkana za mlađe kadete do 13 godina. Ovaj je turnir donio jedan od najvećih uspjeha u povijesti Hercegovca. Na putovanje u Temišvar smo krenuli sa 8 članova, a kući vratili 6 medalja, 3 zlata, srebro i dvije bronce. Nijednom klubu na Balkanu ovakvo nešto nije pošlo za rukom i tko zna hoće li više ikad. “, kazao je Zrimšek za Hercegovina.info, te nastavio:

“Osim ovog natjecanja, naravno izdvajamo prvenstvo države za kadete i mlađe kadete do 13 godina gdje smo proglašeni najboljom ekipom turnira. Također bili smo najbolja ekipa na najjačem turniru u Srbiji, nedavno isto najbolja ekipa na vrlo jakom turniru u Zagrebu. Na jednom od najjačih turnira u Europi koji se održava u našem gradu bili smo četvrti od 120 ekipa. Izdvajamo i uspjehe u Njemačkoj, Sloveniji i tako dalje.”

Trenutno JP Hercegovac ima najveći broj članova od nastanka kluba, a roditelji djecu mogu upisati tijekom cijele godine. “Raduje nas što je interes za judo općenito porastao u gradu, a posebno nam je drago da ljudi prepoznaju naš rad i sve više djece i roditelja biraju upravo Hercegovac”- zaključio je Zrimšek.

“Uvijek dajemo novim članovima dva tjedna probnog roka, a ako u ta dva tjedna djeca pronađu zadovoljstvo onda se tek učlanjuju.

Svako tko je zainteresiran za Hercegovac može doći i probati. Zrimšek je poručio mladima koji nisu sigurni je li judo sport za njih da budu strpljivi. Kaže kako je judo zasigurno sport u kojemu zadovoljstvo mogu pronaći i dječaci i djevojčice svih uzrasta.

 “Mi smo klub koji je iza sebe imao težak period. Bogu hvala, taj period je iza nas i sada smo prepoznatljivi širom regije. Zadovoljni smo napretkom našeg kluba no naši ciljevi su najviši i k tome idemo. Naše ime će u budućnosti odjeknuti još i jače”, zaključio je.

 Kaže kako gotovo na tjednoj razini primaju pozive što iz BiH, Hrvatske, ali i iz daljih zemalja od klubova širom regije koji žele ostvariti suradnju s ovim mostarskim klubom.

“Za ovo su isključivo zaslužni naši članovi i njihovi rezultati. Radi njih naše ime odjekuje sve jače i jače i ovim putem im se kao trener zahvaljujem na tome, ali i na predanosti sportu koji zahtijeva mnogo i privrženosti klubu” – zaključio je Zrimšek.

Svečana proslava 56. obljetnice osnivanja održat će se u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača 23. prosinca u 19:00 sati. Osim svečanog dijela i dodjela priznanja, gosti će imati priliku pogledati video odnosno kratki presjek godine,

Nakon službenog programa održat će se dodjela paketića za svu djecu, te prigodni domjenak uz bogatu tombolu s preko 50 nagrada, a sav prihod od tombola ide za rad kluba.

Ovom prilikom iz judo kluba Hercegovac pozivaju sve članove, roditelje i prijatelje kluba da dođu na svečanost kako bi skupa obilježili kraj još jedne vrlo uspješne sezone.

Maja Ljubić, Hercegovina.info