FOTO/VIDEO  Marin Čarapina: Predivan je osjećaj nastupiti pred domaćim navijačima

Protekli vikend Marin je nastupio na večeri borilačkih vještina "King of the ring", gdje je u profesionalnoj borbi Muay thai nokautom svladao svog protivnika Edu Čavrka. Porazgovarali smo sa Marinom, te evo što je rekao za naš portal:

Kao prvo reci nam od kada se baviš borilačkm sportovima?

Od kada znam za sebe uvjek sam se traŽio u nekom borilaČkom sportu, karate, pa judo i onda sam otkrio Muay Thai (tajlandski boks. Ovim sportom bavim se već 7 godina.

Za one koji nisu bolje upoznati možeš li ukratko objasniti što je Tajlandski boks?

Tajlandski boks mnogi mješaju sa kick boxingom, ali u tajlandskom boksu se osim udaraca rukama i nogama praktikuju udarci laktom, koljenom, hvatanje noge te klinč. Sem toga prije svake borbe dobar poznavatelj tajlandskog boksa otpleše ples koji se zove Wai khru( pozdrav učitelju). Tim plesom on iskazuje zahvalnost svome treneru, te se po plesu može prepoznati škola iz koje dolazi borac. Ukratko tajlandski boks je jedna od najbrutalnijih stand up vještina.

Ti si aktaulni prvak Hrvatske u tom sportu, kako si došao do te titule.

Da prvak sam Hrvatske. Teško je bilo jer prvo sam na pripremama imao poteškoća sa snijegom , ali usprkos tome nisam se dao pomesti, marljivo sam trenirao i davao svoj maksimum. Kada sam došao na prvenstvo imao sam 3 teške borbe koje sam odradio u roku od nekih sat i pol vremena. To su 3 jako dobra borca, bilo je jako teško, ali dao sam svoj maksimum i mogu vam reći da sam i sebe sam iznenadio tom titulom. Nisam očekivao da mogu postići takav rezultat, ali imao sam i dodatnu motivaciju, jer sve se to odvijalo na moj 22 rođendan.

Protekli vikend borio si se pred svojim navijačima, pa kakav je osjećaj kada te bodri nekoliko tisuća ljudi?

Protekli vikend ostat će mi u jako lijepom sjećanju. Uvjek sam imao želju da se borim pred domaćom publikom u svom rodnom Mostaru, što reći nego da je to predivan osjećaj.

Treba li našem gradu više manifestacija kao što je bila King of the ring?

Naravno da treba više ovakvih manifestacija u gradu, ali grad ponekad nema sluha za nas sportaše.

Kome si najviše zahvalan za sve ono što si do sada postigao u karijeri?

Najviše sam zahvalan svom treneru gospodinu Miri Velagiću koji sa mnom mukotrpno trenira svaki dan i svome klubu M.T.C. HUNTER. Također sam dosta zahvalan svojim roditeljima i prijateljima od kojih imam podršku koja mi daje motivaciju za daljni rad.

Kakvi su ti planovi za budućnost, imaš li zakazane neke nastupe?

Trenutno nemam nikakvih zakazanih mečeva, i sada pred nadolazeće blagdane pošto sam vrijedno radio ovu godinu i donio dobre rezultate svome klubu dat ću sebi taj gušt da se malo odmorim i pripremim za slijedeću godinu za nove mečeve i nove pobjede.

Poruka našim čitateljima od uspješnog mladog sportaša?

Mogu samo reći da često vidim u zadnje vrijeme u našem gradu jako mlade ljude kako propadaju i prepuštaju se ulici , drogi i kocki...Žao mi je iskreno kada to vidim,  a samo bi im poručio da od toga nema ništa i neka se bave nekim sportom. Ne mora to biti borilački sport , nego nešto što vole  i neka se nađu u tome. Lako je biti naopak, ali idemo sebi reći od danas hoću da postanem drugi čovjek i pokušat ću promjeniti svoj život. Nekada je teško, ali nikada ne treba odustajati.

hercegovina.info