FOTO  Marin Čarapina: Pobjedu i naslov prvaka Hrvatske poklanjam svojoj djevojci

Marin Čarapina, prvak

Prvenstvo se održalo u Sesvetama i evo što je nakon osvajanja titule za naš portal HERCEGOVINA.info  rekao Marin.

Za početak čestitke na još jednoj pobjedi i naslovu prvaka Hrvatske?

"Hvala Vam na iskrenim čestitkama".

Možeš li nam ukratko opisati borbu?

"Borba je trajala nekih 20 do 30 sekundi . Protivnik je odmah u početku krenuo agresivnim napadima tako da sam ga morao smiriti. Kada smo ušli u blisku borbu odmah sam vidio šupljinu u gardu što sam iskoristio i plasirao lakat koji je završio na njegovoj arkadi koja je pukla i automatski je došlo do prekida borbe jer je protivnik bio nesposoban da nastavi borbu. Inače radi se o Tomislavu Cukoru iz Osiječkog kluba HUS . Momak je odličan borac i pružio je dobar otpor. Inače njegov klub HUS je bio najbolji klub na prvenstvu sa najviše osvojenih medalja".

Kakvi su osjećaji nakon pobjede i naslova?

"Osjećaj je jednostavno odličan".

Što za tebe znači biti prvak Hrvatske?

"Za mene biti prvak Hrvatske ima posebno značenje jer sam tu načinio svoje prve korake i u Hrvatskoj sam uradio svoje prve mečeve protiv ozbiljnih protivnika. Naravno Hrvatsku smatram svojim domom i to je se pretvorilo u neraskidivu ljubav".

Često spominješ svoje trenere. Kolike oni imaju zasluge u tvojim pobjedama?

"Uvijek spominjem svoje trenere jer su oni uvijek tu za mene kako na treningu, tako i u privatnom životu. Nekada napor bude tako velik da počnem pucati po šavovima, ali tu su i Miro i Emil koji me uvijek i iznova motiviraju za novi dan. novi trening i novu borbu".

Kome posebno možeš posvetiti ovu pobjedu?

"Samo par dana prije borbe imao sam prometnu nezgodu. Bio sam jako potresen i koncentracija pred meč mi se jako poremetila. Razmišljao sam i o tome da odgodim borbu, ali tu je uz mene najviše stala moja djevojka kojoj poklanjam ovu pobjedu".

Mladi su sve više zainteresirani za borilačke sportove. Što im ti možeš savjetovati po tom pitanju?

"Borilačka vještina je nešto što se godinama vježba i za što je potrebno mnogo odricanja. Rekreativno bih preporučio svakome da trenira bilo kakav sport pa tako i borilački. ali ako se odlučite da sport bude vaša profesija tada se morate potpuno predati sportu uz mnogo odricanja i zalaganja".

Vjerojatno imaš neke planove za slijedeću godinu, pa možeš li našim čitateljima otkriti koji su?

"Imam već nekih ponuda za sljedeće borbe, ali bez svog menagera ne mogu razgovarati o tome dok sve to ne bude zvaničino".

Mostar je ponosan na tebe i tvoje titule. Kada možemo očekivati jednu borbu na domaćem terenu?

"I ja sam ponosan na svoj grad mada često ni grad,  a ni ljudi u njemu nemaju sluha za sport i sportaše. Ja sam uvijek otvoren za razgovor i volim se boriti u Mostaru pred svojom publikom i tu je osjećaj poseban. Čim stigne neka ponuda tu sam da razgovaramo o tome".

Nešto za kraj?

"Za kraj zahvaljujem se svojim trenerima, momcima iz kluba Mtc Hunter i Zoray Gym. I posebna zahvala mojim sponzorima bez kojih ne bih mogao otići na natjecanje".

HERCEGOVINA.info