FOTO  Marija Zelenika: Pokušat ću i četvrti put osvojiti prvo mjesto na Državnom prvenstvu u judu

..., a  danas ćemo Vam predstaviti jednu mladu članicu istog kluba Mariju Zeleniku koja je također bila državna prvakinja. Pred njom je ponovno novi izazov tj. državno prvenstvo, a povodom toga razgovarali smo sa ovom mladom članicom mostarske Borse.

Kada ste se počeli baviti ovom borilačkom vještinom i od kuda ljubav za judom?

- Počela sam se baviti 2008. godine. Moj stariji brat Ilija je počeo trenirati prije mene pa sam se i ja zaljubila u taj sport. Gospodin Zadro i Iva Čović Stanić su tada bili treneri u našoj školi u Biogracima, a sada treniram u Rodoču.

Možete li našim čitateljima predstavit vaše dosadašnje rezultate?

- Državna prvakinja bila sam: 2008., 2011. i 2012., a 2009. godine sam bila treća. Dva puta sam proglašena sportašicom grada Mostara. Na uskršnjem i božićnom turniru u Splitu proglašena sam najboljom sportašicom, a 2008. godine proglašena sam nadom godine u Širokom Brijegu.

Tko je osim vas najzaslužniji za postizanje vaših rezultata?

- Naj zaslužniji su moji roditelji i moji treneri Iva Čović-Stanić kod koje sam naučila prve korake i Željko Zadro moj sadašnji trener kod kojeg sam najviše naučila.

Kakvi su vaši sportski planovi za budućnost?

- Pored škole pokušat ću ostvariti što bolje rezultate na natjecanjima.

Pred vama je Državno prvenstvo. Kakva su vaša očekivanja?

- Na ovom državnom natjecanju pokušat ću ponovno osvojiti prvo mjesto.

Što bi poručili našim čitateljima koji bi željeli trenirati judo?

- Da pokušaju sa treninzima. Izgleda teško, ali je lako samo treba zavoliti taj sport i sebe vidjeti u svemu tom. Treba dosta odricanja i treninga. Lijepo se družiti sa prijateljima.

I za kraj imate li kakvu poruku za naše čitatelje?

Dragi čitatelji sa treniranjem se osjeća zdravije. Kroz trening i natjecanje imate dosta prijatelja, jedva čekate nastupe po natjecanjima posjete drugim klubovima.

Hercegovina.info