FOTO  Ljubuški karatista Daniel Bebek zablistao u Pločama

Daniel Bebek, karate

Daniel Bebek je u najjačoj kategoriji turnira tj. SENIORI OPEN došao do najvećeg pobjedničkog postolja. Zatražili smo od Dnjega da nam pojasni malo o tom uspjehu, te o njegovoj karijeri i životu.

Za početak Daniel može te li nam se malo predstaviti za sve one koji te ne poznaju ?

Pozdrav svima, zovem se Daniel Bebek dolazim iz Ljubuškog imam 18 godina, idem u četvrti razred srednje strukovne škole u Ljubuškom.

Saznali smo da si zablistao u Pločama u najjačoj kategoriji turnira.Možeš li nam reći kakva je to kategorija seniori open i kako je se sve to odvijalo u Pločama ?

U jednu ruku nadao sam se da ću zablistati u Pločama nakon svih treninga prije turnira.Vidio sam po sebi da sam spreman i tako je i bilo. Ja inače radim kategoriju (U21 - 84 kg) U21 je kategorija od 18 do 21 godine do 84 kilograma.Pošto u Ploćama nije bilo moje kategorije trener me je prijavio u SENIORE OPEN. To je najjača kategorijama na svim turnirima tj.od 21 godine starosti pa nadalje nema ograničenja, a OPEN vam označava da nema ograničeno kilaže tj.otvorena kategorija. Što se tiče samog turnira jedva sam čekao da dođe red na mene. I došao je i taj trenutak gdje sam došao do finalnog meča gdje me je zapalo da finale radim sa mojim prijateljom iz istog kluba Romeom Šimićem kojeg koga sam porazio rezultatom od 3 : 0 i tako osvoio zlatnu medalju i ujedno se popeo najveći dio postolja. Jednom rijči neopisv osjećaj kad ti dodjele medalju i uruče ti pobjednički pehar.

Što je za tebe karate, kakav je osjećaj bit karatista ?

Karate je život,trebaš se naučiti braniti, boriti, priznati grešku. Ponekad prešutiš, ponekad napadaš. Obučeš kimono i pojas na sebe,s taviš štitnike, staneš na tetami i ništa drugo više nije važno. Nema veze da li si dobio lošu ocjenu ili te cura ostavila tvoj život je apsolutno savršen sljedeće tri minute. Karate treniraš i kad svi spavaju, za tebe nema praznika ni odmora, treniraš i kad si bolestan i kad neko umre, ili se rodi ili je svadba. U tebi vjera je neslomljiva, a glad za pobjedom sve veća i kad jedva dišeš i snage nemaš moraš!! Možda propustimo dosta dobrih fešti, izlazaka i zezanja zbog trčanja, obrana, napada ali donio nam je neke nezaboravne trenutke i dosta preljepih momenata, koji se ne mogu uporediti ni sa čim. Jednostavno za mene "karate je život a sve ostalo su sitnice".

Od kad treniraš karate ?

Karate sam počeo trenirati od svoje četvrte godine pa evo sve do sada.Točnije 14 godina.

Je li ti dosadilo baviti se tim sportom sa obzirom da toliko godina treniraš?

Ne, taj sport mi je jednostavno ušao u "krv" kao što moram otići npr.u školu tako jednostavno moram otići i na trening. I tako da imam u planu i dalje trenirati jer i dalje imam volju i želju za dalje,više i bolje uspijehe.

Jesu li vam naporni treninzi i kako si uspio doci do ovakvog svega?

Ovako što se tiče toga to je zaslužan moj trener kao i ja sam, jednostavno volja, želja i upornost. Trening imam svaki dan osim nedeljom često odradim i drugi trening u danu znam sam doći ili ostati navečer poslje treninga odraditi kondicijske vježbe i trčanje.

Što kažu tvoji roditelji i prijatelji na karate, tko te najvise podržava u tvom treniranju? Kakvo je njihovo razmišljenje?

Najviše me u ovome podržavaju roditelji, brat i rodbina koja su uvijek tu uz mene. Da nije njih možda ne bi bilo ni mojih prvih početaka  treniranja karatea i moje karate karijere. A što se tiče mojih prijatelja ima tu različitih razmišljanja, al inaravno tu je i moj školski prijatelj Marino Gržin koji me podržava u svemu ovom i koji je uvijek tu spreman pomoći.

Čuli smo da si krajem rujna položio za pomoćnog regionalnog suca u karateu možeš li nam nesto reći o tome ?

Da, upravo tako krajem mjeseca rujna točnije 18-19-20.9.2015 je bilo održano polaganje u Čitluku. Gdje sam nakon 3 dana polganja i testiranja uspješno položio. I ujedno 20.09 sudio na DGB turniru u Čitluku.

Kad imaš sljedeće suđenje ili borbu ?

Sljedeće bi suđenje trebalo biti sad za vikend točnije 24.10 na međunarodnom krate turniru u Rami. Gdje bi probao da ujedno odradim i borbu u svojoj kategoriji gdje bi mi bila velika čast doći do medalje, nadam se zlatne.

Još za kraj možeš li na otkriti kad polažeš za dugo iščekivani i svima poznati " crni pojas "?

Čekao sam da postanem punoljetan i evo prije manje od 2 mjeseca napunio sam 18 godina. Dugo sam čekao da dođe taj dan,a li evo sve je bliže i bliže,i nadam se da ću uspiješno i to položiti. Sad samo čekam da datum odredi karate savez BiH gdje će se održati polaganje za sticanje zvanja CRNI POJAS 1 DAN.

Daniel čestitamo ti na ovom uspijehu koji si ostvario u Pločama i na položenom sudačkom zvanju, nadamo se da ćeš položiti i za crni pojas 1 dan i da ćeš i dalje ostati uporan imati volju i želju za dalje. Sretno na suđenju i držimo ti palčeve da ćeš za vikend u Ljubuški donijeti još jedno odličije iz Rame.