Leonard Pijetraj dobio otkaz, boksački savez ga potjerao

boks, leonard pijetraj , hrvatski boksacki savez, skandal u hrvatskom boksu , leonard pijetraj , Mirko Filipović Cro Cop

Leonard  Pijetraj više nije izbornik hrvatske boksačke reprezentacije, potvrđeno je Indexu.

Pijetraj je smijenjen nakon današnje hitne sjednice Izvršnog odbora HBS-a, a jednoglasnom odlukom je izabran Dorijan Ćalić za vršitelja dužnosti izbornika. 

HBS u službenom priopćenju ne navodi razloge zbog kojih je Pijetraj smijenjen, ali neslužbeno doznajemo da čelnici hrvatskog boksa smatraju da je osobne interese stavio ispred hrvatskog boksa.

Presicu iskoristio za osobne obračune, osramotio hrvatski boks 

Nakon povratka sa SP-a u Ekaterinburgu, gdje nije postigao zapažene rezultate s hrvatskom reprezentacijom, Pijetraj je održao bizarnu press-konferenciju i iskoristio pažnju medija za osobni obračun s Filipom Hrgovićem. Pijetraj i Hrgović godinama su surađivali, a danas vode sudsku bitku zbog novca koji je hrvatski boksač dužan bivšem treneru i agentu na temelju desetogodišnjeg menadžerskog građanskog ugovora.

Pijetraj je na press-konferenciji prostačio, spominjao "ljude s križevima i vibratorima" te je žestoko verbalno napao i Željka Mavrovića, direktora boksačke reprezentacije, nazvavši ga uhljebom koji je platio da boksa s Lenoxom Lewisom. Na presici je uz Pijetraja bio i Marko Milun, prvak Hrvatske u superteškoj kategoriji, koji je Hrgovićev konkurent za odlazak na Olimpijske igre u Tokio. Milun je na SP-u nedavno ispao u osmini finala, a pored Pijetraja je dobio samo dvije minute da se obrati novinarima i progovori o svojim ciljevima.

Boksači savez na današnjoj sjednici donio je odluku da njegovi dužnosnici više ne smiju istupati u medijima bez prethodnih konzultacija u Savezu. 

Priopćenje HBS-a prenosimo u cijelosti: 

"Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza jednoglasno je donio odluku o smjeni g. Leonard Pijetraj s mjesta izbornika seniorske muške boksačke reprezentacije. Također, jednoglasno je izabran g.Dorijan Ćalić za vršitelja dužnosti izbornika seniorske muške boksačke reprezentacije.

 

Usvaja se prijedlog organizacije Grand Prix Zagreb, koji će se održati od 6 do 10. studenog  2019. u Zagrebu u suradnji sa Zagrebačkim boksačkim savezom.

Otvaraju se prijave za upis u kalendar za 2020. godinu.

U 2020. godini Savez će organizirati boksačku ligu “Pevec” po uzoru na WSB pravila s novčanim nagradama. Potvrđuju se članovi komisije za izradu pravilnika liga u sastavu Marko Marović, Miroslav Hlušička te Nikola Volarević.

Potvrđuje se primanje u pridruženo članstvo BK Sveti Donat-Zadar i Boksački savez Splitsko dalmatinske županije.

Savez će donirati 10.000 kuna za liječenje bivšeg boksača Kristijana Kosa.

Mijenja se Registracijski pravilnik HBS-a te se u istom ukida ljetni prijelazni rok iz rujna.

Za sve istupe u medije osoba iz sustava Hrvatskog boksačkog saveza, obavezna je prethodno se konzultirati s Uredom Saveza."